woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Twee wethouders uit Dordrecht, Stam en Burggraaf, onthulden samen Dubbeldamse historie met Dordts tintje

2 juli 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op het Damplein in Dubbeldam stond op 30 juni een denkbeeldige tijdmachine. Daarmee werd in woorden een reis gemaakt naar dinsdag 30 juni 1970. Dat gebeurde bij het zogeheten KOMBORD voor de winkels.

Toen vijftig jaar geleden was Dubbeldam nog geen deel van de gemeente Dordrecht. Dat gebeurde pas op woensdag 1 juli om 00.00 uur. De Dubbeldamse raad trok met de burgemeester nog even aan de touwtjes in het raadhuis aan de Dubbelsteynlaan West. De Dordtse gemeenteraad, met ook ex-raadsleden uit Dubbeldam, kwam pas op donderdag 2 juli bijeen in het Stadhuis.

Daarom waren de Dordtse wethouders voordat zij Dubbeldamse historie konden onthullen, even symbolisch te  gast. Ook enkele CDA-raadsleden volgden de plechtigheid.

Een aantal oud-Dubbeldammers, die Dordrecht als verre stad zien, kon dit wel waarderen. Ben Corino van het radioprogramma Studio De Witt zal zaterdag 4 juli aandacht besteden op 95,7 FM (RTV Dordrecht) aan Dubbeldamse en Dordtse gebeurtenissen.

De ceremoniemeester Hans Berrevoets houdt een korte inleiding ove dinsdag 30 juni 1970.

Pers en wethouders wachten op het moment

Het Kombord in beeld met rechts wethouder Maarten Burggraaf en links van het bord Marco Stam. Hans Berrevoets leidt een vraag in.

De onthulling met links in het geel de Dubbeldamse fotograaf Wim vd Pol, diie mede de aanzet gaf tot herdenken en vooruit kijken van Dubbeldam vijftig jaar een deel van Dordrecht

De geoefende onthulling van toen en nu

Geschiedenis van Dordrecht en dubbeldam samen in beeld

* belangstellenden kijken toe op 1,5 meter

Het beeld dat beeld geeft aan de historie op het eiland van Dordrecht

Lees meer over:

onthulling dubbeldam bord
Deel dit bericht met je vrienden!