woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester Wouter Kolff haalt de Dubbeldamse vlag stiekem van het voormalige Stadhuis van Dubbeldam

1 juli 2020

DORDRECHT / DUBBELDAM - De gemeente Dordrecht staat vandaag ook stil bij het feit, dat 50 jaar geleden de zelfstandige gemeente Dubbeldam ophield te bestaan en een wijk van Dordrecht werd. Vanmiddag om drie uur opent Dubbeldammer en wethouder Piet Sleeking een foto-expositie Dubbeldam toen en nu in de hal van het Stadskantoor.

Burgemeester Wouter Kolff geeft ook kleur aan de komst van Dubbeldam onder de vleugels van Dordrecht. Daarvoor is het volgende bericht uitgegaan:

De grote stad Dordrecht annexeerde, zoals dat heet, in 1970 de kleine plaats Dubbeldam om ruimte te krijgen voor verdere ontwikkeling op het eiland. De groeiende stad Dordrecht werd hierdoor ook voor het eerst een gemeente met meer dan honderdduizend inwoners.

Om stil te staan bij dit historische moment, hangen de Dordtse en Dubbeldamse vlaggen gebroederlijk tot en met 3 juli op de toren van het Stadhuis van Dordrecht.

Burgemeester Wouter Kolff haalde de Dubbeldamse vlag stiekem;-) van het voormalige Stadhuis van Dubbeldam om de vlag op de toren van het Stadhuis te kunnen hangen naast de Dordtse vlag.

Hij belooft de vlag weer terug te geven aan de Dubbeldammers.

In de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard is een foto-expositie van Dubbeldam te bewonderen.

(tot zover bericht van de gemeente Dordrechht)

Lees meer over:

dubbeldam wouter kolff
Deel dit bericht met je vrienden!