woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Vies worden mag op ModderDag bij Prokino Kinderopvang

30 juni 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op maandag 29 juni was het weer zover: de nationale ModderDag. Tienduizenden kinderen in heel Nederland speelden deze dag met zand en water. Ook op de kinderdagverblijven en BSO’s van Prokino Kinderopvang in Dordrecht zijn deze dag allerlei modderactiviteiten georganiseerd. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

Vies worden mag
Op de kinderopvanglocaties De Singel, BSO Noordhove en het Montessori Kindcentrum hebben de kinderen heerlijk kunnen aanmodderen. Zo was er een blote voeten pad, kon er heerlijk in modderbadjes worden gespeeld en konden de kinderen aan de slag met het maken van heuse modderkunst. Het leukste hiervan vonden de kinderen dat het niet erg was om lekker vies te worden.Modderdag en IVN
De ModderDag wordt jaarlijks georganiseerd door het IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Middels deze dag wordt de betrokkenheid bij en de verbondenheid met de natuur versterkt. Ook wordt de natuurbeleving en het buitenspelen gestimuleerd. Meer informatie over de ModderDag is te vinden op www.modderdag.nl.

Lees meer over:

modderdag prokino
Deel dit bericht met je vrienden!