donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Opening Kids-beweegroute

22 juni 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vrijdag 19 juni 2020 om 13.00 uur was de opening van de nieuwe Kids-beweegroute. De wijk.De Staart is een nieuwe wandelroute voor jong en oud rijker. De ‘Roer-je-Staart’ beweegroute is een wandelroute voor en door ‘jong en oud’. Een wandelroute die door middel van educatieve weetjes en beweegopdrachten prikkelt tot kennisopname, beweging, natuurbeleving, plezier en verbinding. De Kidsbeweegroute is een initiatief vanuit het programma Doe ff Gezond en de opgave Groenblauwe Stad. Het is een wandelroute van 2 km door De Staart met aansprekende borden met tekeningen, educatieve weetjes en beweegopdrachten. Het verbindt De Regenboog met De Merwelanden.

Wethouder Stam opende de route samen met kinderen, op een manier die voldoet aan de Coronarichtlijnen

De Kidsbeweegroute, waarvan er meer in het land zijn, is een zelfstandige wandelroute voor en door kinderen, waarbij educatie, lekker bewegen en plezier centraal staan. De route bestaat uit een parcours van 1 tot 2 kilometer van robuuste palen met leuke borden. Op de borden staan tekeningen, gemaakt door kinderen, een educatief weetje met een beweegopdracht en als extra spelelement is een dobbelsteen toegevoegd. Door een dobbelsteen mee te nemen is de route altijd anders. Kinderen worden zo op speelse wijze geprikkeld om lekker te bewegen.

Foto's hierboven: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!