maandag 8 maart 2021

Alles over Dordrecht

Columnist Kronkelaar kritisch over verhaal van Ad Janssen over faillissement

17 juni 2020

DORDRECHT - Hotel Bellevue onder leiding van Ad Janssen is omgevallen. Columnist Kronkelaar vindt dat Janssen zich te makkelijk beroep op bedrijfseconomische redenen.  Ook landelijke horecabladen, zoals MISSET, komen met die verklaring in de coronatijd.

Het failllisement is vandaag door de rechtbank uitgesproken voor Bellevue en de kookstudio in de St. Jacobskapel in Dordrecht.

De toon van Kronkelaar verschilt van de eerdere positieve kijk van columnist Kees Thies in AD De Dordtenaar op 13 juni.

De columnist in Dordt Centraal  tapt uit een ander vatje: ,,Wie denkt dat ik hier vol compassie mijn medeleven ga betuigen aan de eigenaar heeft het echter mis. Sterker nog, de krokodillentranen van Meneer Ad irriteren mij mateloos."  Kronkelaar zegt dat de man, die in een porsche zich verplaatst, nooit geen liefde voor Bellevue heeft ontwikkeld en ondanks beloftes er ook geen vijf sterren restaurant van hem gemaakt in tien jaar tijd.

Kronkelaar roept ook in herinnering dat er voor de horeca-exploitatie van het Dordrecht Museum, na de verbouwing, ook beloftes zijn gedaan door Ad Janssen. ,,Art & Dining heeft  nooit de status en allure heeft gekregen die de gemeente destijds beoogde, moet misschien ook eens voorzichtig gekeken worden naar het huurcontract tussen de horeca-exploitant en het Dordrechts Museum. De sterrenkok heeft ze in Dordrecht net iets te bruin gebakken. Nu maar hopen dat na de coronacrisis iemand opstaat die wél van Bellevue houdt en het weer de status van icoon terug kan geven."

De volledige visie van Kronkelaar valt terug te lezen op de website en in de krant van Dordt Centraal.

Columnist Kees Thies keek eerder met grote dankbaarheid terug op Ad Janssen in Bellevue. ,,De vastberaden ondernemer Janssen  hield hardnekkig vast aan zijn plan om het destijds al behoorlijk verkrottende Bellevue, dat na het faillissement van de vorige eigenaar alweer vijf jaar leeg stond, een mooi nieuw leven te verschaffen. Ik vind dat wij hem daarvoor als Dordtenaren grote dankbaarheid verschuldigd zijn en ik hoop dat er snel weer een ondernemer opstaat die het, ondanks de coronacrisis, aandurft om in een van Dordts mooiste 'smoelwerken' een nieuwe start te maken. Dordt zonder Bellevue is immers net zoiets als Dordt zonder eh... (sorry dat ik 'm er weer bij haal)... postkantoor", aldus Kees Thies in AD De Dordtenaar.

Misset horeca bracht het nieuws landelijk op de volgende wijze: ,,Meesterkok Ad Janssen maakt het nieuws zelf bekend op social media. ‘Helaas heb ik moeten besluiten om de deuren van Bellevue Groothoofd Hotel culinair in Dordrecht te sluiten. Wegens bedrijfseconomische redenen is het onmogelijk geworden om ons bedrijf weer te openen voor gasten. De corona periode heeft ons hard geraakt en was de druppel.’

Janssen vervolgt op social media: ‘We hoeven velen van u niet te vertellen hoe wij ons daarbij voelen en wat dat met ons doet.’

Pandeigenaar Rob Puper gaat op zoek naar een ander exploitant voor het hotel-restaurant in Dordrecht. ‘Het is een prachtig pand op een fantastische locatie aan het water. Ik verwacht wel dat er een andere exploitant gevonden zal worden

Lees meer over:

bellevue elaar ad janssen
Deel dit bericht met je vrienden!