zaterdag 16 januari 2021

Alles over Dordrecht

Afronding fase 1 Leefwerf De Biesbosch

12 juni 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Donderdag 11 juni 2020 was het mooie moment aangebroken dat de fase 1 van de Leefwerf succesvol afgerond wordt met de plaatsing van de laatste loopbrug. De noeste arbeid van de vrijwilligers en de bouwcommissie liggen hieraan ten grondslag..

De laatste twee weken is samen met Domera, onze leverancier van de betonnen drijvers en loopbruggen en het kraanschip Christiaan Willem van Christe maritieme dienstverlening alles op de juiste positie geplaatst en gemonteerd. Via de loopbruggen en drijvers kan men straks aan boord komen van de historische schepen, zoals de Franse motor Marot. Ook vormen de drijvers gelijktijdig een drijvend park, samen met het Zwarte Zwaantje. Dit zal openbaar toegankelijk worden. De verwachting is dat de historische schepen dit najaar hun ligplaatsen zullen innemen.

Na zes jaar is het eerste deel van Leefwerf De Biesbosch succesvol afgerond. Daarom kijken we nu met onze partner Stichting De Binnenvaart naar de realisatie van het tweede deel van de Leefwerf. Dat zijn de schepen in het Wantij met uiteraard de Rene Siegfried met LASH-bak en de Veerdienst 3. Helaas is nog steeds niets bekend over de definitieve ligplaatsen voor deze schepen. Hopelijk komt die duidelijkheid echter snel, ook voor de drie andere historische schepen welke in het Wantij een ligplaats zullen krijgen. De mooiste en gewenste locatie is aan de kade ten zuiden van de Biesboschhal, waar het Binnenvaartmuseum nu ook al te vinden is. Dan ontstaat daar een prachtig maritiem ensemble op de Stadswerven.

Bijschrift foto’s : Fase 1 Leefwerf met kraanschip Christiaan Willem en het plaatsen van de Nederlandse vlag bovenop de hoogste paal

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!