zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Diverse cafés aan Voorstraat Noord mogen nu terras beginnen of uitbreiden

11 juni 2020

DORDRECHT - “Maandag hebben we een toezegging gekregen voor een vergunning. Die is inmiddels ook binnen”, vertelt Rob Hilgers van rockcafé ’t Avontuur aan de Voorstraat 193. Samen met de cafés The Hide Away, café de Tijd, restaurant Het Gerecht, wijnlokaal Rood, Wit & Rosé en Het Magazijn mogen zij een terras beginnen op de Voorstraat Noord, of het bestaande terras verruimen, om extra inkomsten te genereren in deze voor hen ook moeilijke tijd.

Rob zit op het verse terras voor zijn café. Het terras ontgaat de voorbijgangers niet. “Het is iets verder lopen voor de barman”, merkt één van hen op. “Dat wel, maar we hebben het er graag voor over”, antwoordt Rob.

Parkeerplaats
“Ik wilde al heel lang een terras, maar de gemeente wilde er geen parkeerplaats aan opofferen. Als gevolg van het coronavirus is het nu wat makkelijker en kunnen we tijdelijk een terras gebruiken. Het is heel prettig om toch wat omzet te kunnen draaien. Ik kan binnen minder mensen kwijt met de nieuwe regelgeving.”

Net als andere horeca-eigenaren vindt Rob de situatie lastig. “Het is een smalle zaak. Het wordt moeilijk om 1,5 meter afstand te houden. En mensen met een bakje op moet je er op wijzen. Het is hard werken, je voelt je soms net een politieagentje. Je moet overal op letten.”

Overleven
Rob denkt wel te zullen overleven in deze tijd, maar merkt ook dat mensen nog bang zijn en de regels zijn nog niet bij iedereen duidelijk. De landelijke verwachting was dat mensen per 1 juni, toen de horecazaken onder bepaalde voorwaarden weer open mochten, massaal de cafés weer op zouden zoeken, maar dat is niet helemaal gebeurd. “Het komt wat trager op gang als gehoopt”, zegt Rob.

De openingstijden van ’t Avontuur zijn overigens verruimd. Je kunt hier nu elke dag terecht vanaf 15.00 uur. Bij mooi weer wellicht ook eerder.

Café de Tijd
Café de Tijd had voor het pand en aan de overkant al een terras. Er was er een vergunning aangevraagd om het terras aan de overkant van de straat uit te breiden, maar daar ziet de eigenaar Rob van Baarle toch vanaf. Morgen verwacht hij een vergunning voor een kleine uitbreiding van het terras voor het café.

Rob van Baarle staat zijn bezoekers te woord

Reserveren
Het reserveren, wat voor veel cafébezoekers onnatuurlijk aan zal voelen, kan in de regel ook aan de deur. Wel loop je dan kans dat de ruimte al vol is. Overigens geldt de 1,5 meter afstand, behalve als je met zijn tweeën bent. Dan kun je gewoon naast elkaar zitten.

Deel dit bericht met je vrienden!