maandag 8 maart 2021

Alles over Dordrecht

Camping het Loze Vissertje blij met vervroegde opening gemeenschappelijk sanitair op campings

11 juni 2020

DORDRECHT - “Het is officieel! Het sanitair mag maandag 15 juni open”, meldt Camping het Loze Vissertje aan de Loswalweg 3 blij op hun facebookpagina. De rijksoverheid heeft dinsdagavond 9 juni bekend gemaakt dat gemeenschappelijke douches en wc's op campings en vakantieparken al vanaf 15 juni open kunnen. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn deze voorzieningen al maanden gesloten.

Het gemeenschappelijk sanitair zou volgens de planning pas 1 juli openen, maar minister De Jonge heeft bekendgemaakt dat dat twee weken wordt vervroegd. De reisbranche drong al eerder aan op vervroeging. Vanaf 15 juni zijn toeristen uit de meeste Europese landen weer welkom in Nederland en het lijkt het kabinet een logisch moment om dan ook de sanitaire voorzieningen te heropenen.

De camping was vanaf begin mei al open voor mensen die zelfvoorzienend waren. Het gemeenschappelijk sanitair was tenslotte nog gesloten. Wel gingen ze creatief om met de situatie. Zo verhuurden ze hun sanitair als privé sanitair, omdat dit uit twee delen bestaat. Hier konden twee plaatsen mee geholpen worden.

Deel dit bericht met je vrienden!