donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

PvdA: Steeds meer mensen houden zich niet aan de 1,5 meter - Stel ondernemers niet aansprakelijk

10 juni 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - PVDA Commissielid Jacqueline van den Bergh stelt vragen aan het college over de toenemende klacht van ondernemers dat steeds meer mensen geen 1,5 meter afstand meer houden. 
Ondernemers voelen zich heel ongemakkelijk daarbij, want zij doen er alles aan om hun zaak zo goed mogelijk 1,5 meter proof te maken.

Hieronder de gehele brief van de PvdA:

 Aan het college van Burgemeester en Wethouders

Geacht college,

Betreft: Vragen over 1,5 meter afstand houden


Vanuit de stad - ook van ondernemers - rijzen er steeds maar vragen over het houden van 1,5 meter afstand. In supermarkten, op de weekmarkt, in winkels en in de horeca houden veel mensen zich niet aan de 1,5 meter.

Ondernemers voelen zich ongemakkelijk, want zij doen er alles aan om hun zaak zo goed mogelijk in te richten op de 1,5 meter afstand. Maar steeds meer klanten houden zich er niet aan; en wie is dan aansprakelijk?
Ook al leg je het goed uit, maar je kunt niet voortdurend als handhaver optreden is de klacht van ondernemers.

Dit leidde bij ons tot het stellen van de volgende vragen:

1)    Zijn deze klachten dat steeds meer mensen zich niet houden aan de 1,5 meter bekend bij het college?

2)    Bent u het met ons eens dat het ondernemer/gastheer/vrouw zijn zich lastig laat combineren met handhaver zijn en aansprakelijk te zijn bij overtredingen?

3)     Hoe denkt het college dit samen met de ondernemers te kunnen oplossen?'PvdA Fractie Dordrecht | Jacqueline van den Bergh           

Deel dit bericht met je vrienden!