maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

FilmClub The Movies Dordrecht presenteert op 8 juni Bacurau

FilmClub The Movies Dordrecht presenteert op 8 juni Bacurau

29 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Cinema The Movies Dordrecht heropent op 1 juni en dat betekent groen licht voor de Dordtse Filmclub The Movies. Op de eerste filmclubavond presenteert  de FilmClub Bacurau, een  Braziliaanse film waarin een mooie rol is weggelegd voor o.a. Sonia Braga.

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp  Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië.

De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust.

Het blijkt de voorbode van vreemde gebeurtenissen en de dorpelingen doen er alles aan om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt.

De wereldpremière van Bacurau was in 2019 op het Filmfestival van Cannes, waar de film de Juryprijs in de wacht sleepte.

De filmavond begint met een korte inleiding over de achtergronden van de film en het maken ervan.
De film wordt vertoond in Cinema The Movies Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht.

Kaarten (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling
van € 2,75. Voor Dordtpashouders is de film tijdens de FilmClubavonden gratis.  Je betaalt alleen het drankje (niet verplicht).

Met de nieuwe regels waarmee 30 bezoekers kunnen plaatsnemen in de zaal is het uitsluitend mogelijk om kaarten te reserveren en is er geen verkoop aan de kassa. Bij een uitverkochte zaal zal een tweede zaal in gebruik worden genomen.

Reserveren is telefonisch mogelijk ( 078-7200777) en  via de website www.themoviesdordrecht.nl. Hier leest u ook de spelregels voor een plezierig en veilig filmbezoek.

Lees meer over:

the movies open
Deel dit bericht met je vrienden!