maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Lucien Foort en ToBe starten UBeat Academy

Lucien Foort en ToBe starten UBeat Academy

28 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De bekende Nederlandse DJ Lucien Foort en ToBe cultuurcentrum starten vanaf 16 september met UBeat Academy. In het Energiehuis in Dordrecht en online biedt UBeat cursussen aan speciaal voor DJ’s en producers met ervaring. Foort: “We gaan voor een persoonlijke benadering. Je leert niet alleen de trucjes, maar we kijken vooral ook naar wat jij nodig hebt en waar je creativiteit ligt.”

Foort en ToBe werkten al een tijdje in stilte aan de voorbereidingen van UBeat, maar nu is het tijd om het wereldkundig te maken. Na 35 jaar ervaring in de elektronische muziekscene bundelt Foort zijn kennis in UBeat! Voor ToBe is dit de start van een unieke samenwerking. Elektronische muziek is vanaf nu volledig onderdeel van het cursusaanbod. Daarnaast sluit het aanbieden van online lessen helemaal aan op een ontwikkeling die de afgelopen maanden in een stroomversnelling is gekomen.

Eigen sound
DJ’s en producers volgen bij UBeat Academy een opleiding om het beste uit zichzelf te halen. Er is ruimte om te experimenten en een eigen sound te ontwikkelen. In tien lessen van drie uur per week werkt UBeat Academy met de deelnemers klassikaal aan muziek en aan het verbeteren van eigen tracks. Ook delen ze onderling hun ideeën en vragen en meten ze zich aan elkaar. Ze leren zo relevante keuzes te maken om het beste, muzikale en creatieve resultaat te behalen.

Kunstvorm
De deelnemers kunnen van Lucien Foort antwoord verwachten op alle vragen die ze stellen. “Er zijn een paar basiszaken die je moet weten over hoe je overleeft in de muziekindustrie, maar waar niemand je ooit over vertelt”, zegt Foort, maar belangrijker nog vindt hij dat iedereen zijn eigen pad bewandelt bij UBeat. “Elektronische muziek is een kunstvorm.”

Deelnemen
Het is via www.ubeatacademy.com al mogelijk om aan te melden. Wie nu al aan de slag wil kan de online lessen aanschaffen via de website. Iedereen met ervaring en ambitie kan deelnemen, ongeacht niveau of skill set.

Dordrecht en Rotterdam
Lucien volgde als kind muziekles bij ToBe en groeide op in Dordrecht, de stad die samen met Rotterdam aan de wieg stond van de elektronische muziekscene wereldwijd. Zo vormde Dordrecht de basis van Luciens muziekcarrière en vice versa, de stad zit in zijn DNA.

Bijlage (foto): DJ Lucien Foort en ToBe starten UBeat Academy (Fotografie Rick Arnold Photography)

Lees meer over:

ToBe ubeat academy
Deel dit bericht met je vrienden!