maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Ouderenbonden in Dordrecht en Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht tegen sluiting Sta-Pal

Ouderenbonden in Dordrecht en Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht tegen sluiting Sta-Pal

27 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De drie Ouderenbonden in Dordrecht en de Adviesraad hebben op 25 mei jl. een brief naar het college gestuurd waarin zij hun grote zorg uitspreken over de sluiting van Sta-Pal en het schrappen van lijn 10. Ze roepen het college op in het overleg met het Spectrum hun zorgen over de sluiting van Sta-Pal mee nemen. Daarnaast roepen zij het college op in gesprek te gaan met Qbuzz. Qbuzz moet maatregelen nemen zodat de inwoners van Dordrecht kunnen blijven reizen met lijn 10.
Het Platform tegen Armoede Drechtsteden ondersteunt de twee oproepen aan het college.

Sluiting Sta-Pal per 1 juni
Sta-Pal is een belangrijke en de enige ontmoetingsplaats voor inwoners in het centrum van Dordrecht. Het voorziet in een grote behoefte, zeker voor senioren. Eenzaamheid is een steeds groter probleem, vooral onder senioren. Dus in het kader van ‘je bent niet alleen in Dordrecht’ (een van de speerpunten van het college) pleiten de Ouderenbonden en de Adviesraad ervoor Sta-Pal of een andere geschikte ruimte zo snel mogelijk open te stellen. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat senioren elkaar weer, op gepaste afstand, kunnen ontmoeten. Deze ontmoetingsplek draagt immers bij aan het welzijn van hen die langer zelfstandig thuis wonen.

Schrappen lijn 10
Qbuzz schrapt deze lijn tijdelijk omdat de bus te vol zit. Deze beslissing vinden de Ouderenbonden en de Adviesraad onacceptabel. Het openbaar vervoer naar/in de binnenstad is van groot belang voor inwoners, waaronder een grote groep senioren. Ook in het kader van het klimaat en een autoluwe binnenstad is goed openbaar vervoer een voorwaarde.

Qbuzz heeft een contractuele verplichting en moet, evenals andere organisaties en als inwoners voorbereid zijn op de 1,5m samenleving. Grotere bussen inzetten, is geen oplossing is, maar meer kleine bussen inzetten kan wel en er zijn zeker meer creatieve oplossingen.

Update van 02-06-2020: Bericht van QBuzz: 'ik heb goed nieuws: lijn 10 gaat vanaf 2 juni ook weer rijden!'

Lees meer over:

sta-pal ouderenbonden
Deel dit bericht met je vrienden!