donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Stadskronieker KEES THIES komt eind 2020 met nieuwe bundel uit

23 mei 2020

DORDRECHT -  Stadskronieker / columnist Kees Thies (AD De Dordtenaar) wil eind 2020 met een nieuwe bundel komen. Hij selecteert na 2500 columns op zijn vaste plek in de krant 250 columns voor de bundel. In 2014 kwam van hem eerder een bundel uit.

Journalist Kees Thies begon 2 januari 2010 met zijn dagelijkse waarneming van Dordtenaren en de stad Dordrecht.

Toen ik, aan deze pittige klus (élke dag een ‘vers’ kroniekje) begon kon ik niet bevroeden dat ik, nu meer dan een decennium later, over een paar héél specifieke onderwerpen nog altijd volop zou schrijven. Hoe ik daar nou ineens op kom? Tja, aan het einde van het jaar (geen idee wanneer precies) lever ik, naar verwachting, mijn 2.500ste column voor deze krant in en ter gelegenheid daarvan verschijnt rond de jaarwisseling een eh… verzamelbundel, zeg maar.", aldus Kees Thies vandaag op de vaste plek in zijn krant.

Hij overdenkt al zijn waarnemingen en is zich bewust dat sommige onderwerpen nooit lijken over te gaan.

Kees Thies:,,In mijn eerste jaar als columnist voor deze krant schreef ik namelijk al over de mogelijke komst van een hotel aan het Vrieseplein, over de wens van FC Dordrecht om aan de Krommedijk een nieuw stadionnetje te realiseren, over groeiende armoede op dit eiland, over winkelleegstand en het gebrek aan openbare toiletten in de binnenstad, over moeizaam samenwerkende gemeenten in Drechtstedenverband en over projectontwikkelaars die in Dordrecht kennelijk meer te vertellen hebben dan bestuurders. Conclusie: mocht ik het nou nóg tien jaar volhouden dan heb ik altijd genoeg onderwerpen om op terug te vallen."

Overigens speelt in zijn overdenking iemand geen rol. Het is de hond Blafmans, die hij bij het overlijden van Herman Bos, verder ging verzorgen.

Zie ook:

Lees meer over:

kees thies ad de dordtenaar
Deel dit bericht met je vrienden!