maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Het culturele programma Fake Show maakt een doorstart en begint een Fake Magazine

Het culturele programma Fake Show maakt een doorstart en begint een Fake Magazine

19 mei 2020

DORDRECHT - Het is even stil geweest rond het culturele programma Fake Show. Maar zondag 24 mei wordt de draad weer opgepakt met een livestream vanuit het culturele ontmoetingscentrum DOOR. Dit keer zonder publiek. Fake Show is  nu ook een magazine gestart: www.fakemagazine.nl. Hier zijn de afleveringen van Fake Show terug te zien en er is plaats voor interviews en concert- en cd-recensies.

“We dachten: laten we weer eens iets doen”, vertelt Olivia Ultra, één van de initiatiefnemers van Fake Show. “Vooral Wim, die staat te popelen. Die heeft zulke leuke contacten met mensen uit de muziekwereld.”

Alternatieve hoek
Olivia legt uit wat de Fake Show inhoudt. “We praten met kunstenaars en muzikanten, vooral uit de alternatieve hoek. We doen dat live bij DOOR, daar nodigen we gasten uit. Nu, zeker in de coronatijd, maken we clipjes vooraf. We doen interviews via Skype, waar we filmpjes van maken, die we bij DOOR uitzenden en in het programma monteren. Dat wordt één geheel. Het leuke daarvan is dat je daardoor meer artiesten kan bereiken die wat internationaler zijn. We hebben geen budget om weet ik veel wie naar DOOR toe te halen, maar je kan wel makkelijk iemand uit Duitsland via Skype spreken.

Wat we zo wie zo willen, is dat er telkens live dingen gebeuren. Naarmate dat er meer mag, met betrekking tot corona, voeren we het programma zoveel mogelijk, of helemaal, live uit.

Naast DOOR werkt Fake Show samen met de Stichting Ultra Dordrecht, die de website maakt en het camerawerk doet. Deze stichting wil de Dordtse cultuur bevorderen.

Dordtenaren
Aan Fake show werken een vijftal Dordtenaren mee. Olivia Ultra en Wim van de Herik, beiden bekend van de Stichting Bobby Kinghe, doen de interviews en de presentatie, Gerhard Messelink doet camera- en streamingwerk en beheert de website, Allan Tentua zorgt voor de techniek en faciliteiten vanuit DOOR en Peter Kuiters, hoofdredacteur geweest bij het muziekblad Opscene, legt contacten met artiesten en heeft ideeën voor het programma.

“Het is hobby, voor de lol”, geeft Olivia haar drijfveren aan voor het maken van het programma. “Het is niet om aan te verdienen. We vinden het leuk om alternatieve muziek op een luchtige manier onder de aandacht te brengen. Ook wel kunst, maar vooral muziek. De uitdaging is ook om het digitale daarbij te gebruiken, zoals zo’n livestream. We zenden elke vierde zondag van de maand uit en hopen tussendoor de wat langere interviews en andere dingen op de site te kunnen zetten.”

Drumsolo van de maand
In de uitzending van komende zondag kun je interviews en presentaties van de volgende artiesten verwachten:  kunstenaarsduo KunzSysteem uit Terneuzen, Arnold de Boer, zanger bij o.a. Zea & The Ex, Knarf Rellöm uit Duitsland, Mariëette Groot van o.a. WORM Rotterdam & Underbelly. Uit Dordrecht:  muzikant Vera Baldé en dichter Josse Kok. PARELVET geeft een huiskameroptreden en Ton Vermeulen doet live-painting. Als terugkerend item is er ook de drumsolo van de maand, deze keer uitgevoerd door Klaartje van Engelen van o.a. Nancy Kleurenblind en de zingende Roady.

Het programma is van 15.00 tot 16.30 uur live te zien op de facebookpagina van Fake Show.


Deel dit bericht met je vrienden!