zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Chemours Nederland gaat flink energie besparen dankzij LED verlichting

19 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Chemours Nederland heeft onlangs alle conventionele verlichting in de werkplaats laten vervangen door LED lampen.. Op deze manier kan de producent van fluorpolymeren zoals TeflonTM en VitonTM namelijk fors besparen op de energierekening en daarnaast bijdragen aan de eigen duurzaamheidsdoelen.

De werkplaats werd voorheen verlicht door een verouderde lichtlijn met 14 TL armaturen van 2 x 58 watt. Deze zijn vervangen door nieuwe LED lijnverlichting met 14 LED armaturen van 40 watt van LED leverancier Saled. Om de duurzaamheid verder te waarborgen zal in de toekomst ook de verlichting in de kantoorpanden, andere werkplaatsen en straatverlichting worden vervangen door LED verlichting.

Energiebesparing en minder CO2 uitstoot
Met deze nieuwe verlichting gaat Chemours Nederland per jaar 25.550 kWh energie besparen. Daarnaast zal de CO2 uitstoot afnemen met 14.500 kilo.

Voordelen van LED lijnverlichting
Bij LED lijnverlichting hangen meerdere LED lampen in een lijn achter elkaar. Deze verlichting heeft 160 lumen (eenheid lichtstroom) per watt, waardoor de lichtopbrengst erg hoog is. Daarnaast bereikt het licht van lijnverlichting graden rondom de verlichting. De lijnverlichting zorgt voor veel licht rondom het armatuur. Hierdoor wordt er een groter oppervlak verlicht en is er vrijwel geen schaduw. Lijnverlichting wordt daarom veelal toegepast in sporthallen, fabrieken en grote bedrijfsruimtes.

Lees meer over:

chemours ledverlichting
Deel dit bericht met je vrienden!