maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Heropening Augustijnenhof

Heropening Augustijnenhof

18 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In verband met het Coronavirus hebben we het Augustijnenhof in maart jl. tijdelijk moeten sluiten. Het doet ons genoegen om u te kunnen melden dat wij op dinsdag 2 juni onze deuren weer voor het publiek zullen openen, met inachtneming van de maatregelen die de overheid ons adviseert. Om de minimale afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen, kunnen er maximaal twee bezoekers tegelijk in onze Hofkamer aanwezig zijn. Het kantoor aan de achterzijde is niet meer voor publiek toegankelijk. In verband met een ieders veiligheid verzoeken wij u zich aan de instructies ter plaatse te houden. Indien u onderzoek wenst te doen in ons intranet (Hofnet) of in Kadaster Archiefviewer, dan zullen wij u een laptop in de Hofkamer ter beschikking stellen. Desinfecterende middelen zijn voor u aanwezig.

Lezingen, cursussen en workshops
We hebben ons zo enthousiast gestart cursusprogramma helaas moeten afbreken. Zolang we met Covid-19 te maken hebben, kunnen we u deze vorm van klassikaal onderwijs niet meer aanbieden. Omdat we weigeren ons door een virus de les te laten lezen, kunnen we met gepaste trots melden dat we nu over een Digitale Studiezaal beschikken! Hier bieden we een volwaardig online cursusprogramma aan, met op dit moment een zestal cursussen die zowel interessant zijn voor historici en genealogen, als voor mensen die historisch onderzoek naar huizen willen doen. U kunt onze cursussen thuis vanachter uw eigen computer volgen. Omdat het Augustijnenhof geen winstdoelstelling kent zijn de deelnamekosten laag gehouden, waarbij voor de Vrienden van het Augustijnenhof een gereduceerd tarief van toepassing is. Bezoek de Digitale Studiezaal op: https://cursus.augustijnenhof.nl/

Boekenmarkt
Net als de grote Dordtse boekenmarkt gaat ook onze traditionele jaarlijkse boekenmarkt niet door. Uit nalatenschappen en dankzij een schenking van de Bibliotheken Groenmarkt en Crabbehof, hebben we een ruim aanbod van Dordtse boeken en tijdschriften voor u beschikbaar. Loop af en toe eens binnen om te zien of er iets voor u bij zit. Maar niet allemaal tegelijk natuurlijk!

Tijdschrift Dordrecht Monumenteel│Dordts Geboren
In juli verschijnt het volgende nummer van ons cultuurhistorisch tijdschrift Dordrecht Monumenteel│Dordts Geboren. Als u daar kopij voor heeft, dan verzoeken wij u die voor 31 mei a.s. aan te leveren op e-mail: redactie@dordrechtmonumenteel.nl

Vrienden worden?
Het Augustijnenhof heeft een solide financiële basis. Maar omdat de schoorsteen niet rookt zoals hij dat hoort te doen, kunnen wij als niet gesubsidieerde vrijwilligersorganisatie in deze barre economische tijden onze vrienden harder gebruiken dan ooit! Zullen we Vrienden worden?

Lees meer over:

heropening augustijnenhof
Deel dit bericht met je vrienden!