maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Afscheidsmusical van groep 8 bij Kunstmin voor publiek? Het kan

Afscheidsmusical van groep 8 bij Kunstmin voor publiek? Het kan

18 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De jaarlijkse afscheidsmusical van achtstegroepers is een unieke Nederlandse traditie die Kunstmin dit seizoen op een speciale manier wil ondersteunen. Het corona-virus maakt het nog niet mogelijk grote groepen mensen samen te brengen. Vorige week berichtte Kunstmin daarom basisscholen en leerkrachten van groep 8 over de mogelijkheid dit jaar hun afscheidsmusical te livestreamen vanuit Kunstmin of het daar op te nemen. Families en medeleerlingen kunnen daarmee de groep 8 afscheidsmusical toch (live) vanuit huis meebeleven. Inmiddels hebben meerdere basisscholen zich enthousiast gemeld. Aanmelden is nog mogelijk tot begin juni, zolang de capaciteit het toelaat. Kunstmin hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan een onvergetelijk afscheidsfeest.

Spetterende eindmusical, volgens de richtlijnen van het RIVM
Kunstmin biedt achtstegroepers de mogelijkheid hun musical (zonder publiek) te spelen in de Kleine Zaal of Grote Zaal van de Schouwburg. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Achtstegroepers kunnen een dagdeel gebruik maken van de zaal, inclusief daartoe aangewezen kleedkamers en toiletruimtes. Scholen kunnen ervoor kiezen hun musical te livestreamen of op te nemen vanuit Kunstmin. Speciaal hiervoor stelt Kunstmin kosteloos basisfaciliteiten beschikbaar. Vanaf 1 juli mogen (inclusief Kunstmin personeel) ten hoogste 100 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in Kunstmin en gelden de regels van de 1,5 meter maatschappij.

Wees er snel bij en meld je nu aan
Kunstmin wil zoveel mogelijk basisscholen gebruik laten maken van deze mogelijkheid maar de uitvoeringsperiode is kort en ook de corona maatregelen vergen tijd vanwege extra maatregelen rondom en tussen de diverse uitvoeringen. De capaciteit is dus beperkt. Meld je daarom snel aan.

Aanmelden & Intakegesprek
Op basis van een intakegesprek met de geïnteresseerde school maakt Kunstmin een voorstellingsplan. Scholen die zich willen aanmelden of eerst meer informatie willen hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met de educatief medewerker van Kunstmin, Anna Strijbis, anna@kunstmin.nl

Lees meer over:

kunstmin afscheidsmusical
Deel dit bericht met je vrienden!