donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Verruiming openingstijden Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

18 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Dordtse college van B&W verleent medewerking aan verzoeken om de winkeltijden te verruimen op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei 2020) en Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni 2020) naar 09.00 uur tot 19.00 uur. De Kappersbond (Anko) en een aantal supermarkten, ondersteunt door de Dordrechtse OndernemersVereniging, hebben verzocht om verruiming om aan betere spreiding van klanten te kunnen voldoen. Winkels en kapperszaken moeten nog wel zelf een verzoek indienen, dat kan via deze link.

Op advies van de VNG stond het college eerder ook al een verruiming van de openingstijden toe voor Goede Vrijdag. Door de coronamaatregelen worden ondernemers beperkt in het aantal klanten dat zij mogen ontvangen. ''Met name de kappers hebben door de wekenlange sluiting nu met een enorme toeloop aan klanten te maken en kunnen tegelijkertijd minder klanten op een dag behandelen door de 1,5 meter beperking. Daarom geeft het college hen, met het oog op de uitzonderlijke omstandigheden en dus incidenteel, extra openingstijd om per saldo meer klanten te kunnen helpen en wat omzet in te halen.'' licht wethouder Economie, Maarten Burggraaf toe.

Deel dit bericht met je vrienden!