maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Schilder, tekenaar Dick Boonstra (88) overleden

13 mei 2020

DORDRECHT - Kunstenaar, schilder en tekenaar Dick Boonstra is op 88 jarige leeftijd overleden. Hij werd gisteren gecremeerd.  Zijn lichaam noemt Dick in zijn overlijdensbericht - in Dordt Centraal en AD De Dordtenaar - een tijdelijke geliefde behuizing.

In 1977, toen Dick nog in de binnenstad woonde van Dordrecht,, koos hij voor een levenshouding als kunstenaar en liet zijn vast werk los.   Dat was een opmerkelijke stap, die aandacht kreeg in de krant.  Dick, geen familie van de reeds overleden in Schoonhoven wonende Ger Boonstra, bleef tot 20 jaar geleden een echte bewoner van de binnenstad. Toen koos hij voor een flatwoning in Sterrenburg 1. ,,Ik heb mooi groen achter en de bus op 50 meter", zo zei hij als hij vaak vanaf zijn balkon met iedereen groeten uitwisselde of een gesprek hij.

Al eerder moest hij in een verpleegsituatie weer herstellen, maar de laatste keer was wel zijn heup weer in de vorm geplaatst, maar kwam er corona overheen. Op 9 mei overleed Dick.

In de beeldbank van het archief zijn 26 stadsgezichten van zijn hand opgeslagen.  Dit werk is een expositie waard bijvoorbeeld in 202, als zijn geboortedag 90 jaar geleden is en hij 45 jaar eerder koos voor zijn nieuwe roeping.

Dick ontwikkelde ook een eigen levensvisie en daarbij hoorde ook een speciale rode kleding.. Hij neemt dan ook afscheid van de ene fase in zijn leven en er rest van een erg benieuwd. ,,Dag allemmaal", is zijn slot in de twee kranten een dag na zijn crematie.

Lees meer over:

overleden tra dick boonsttra
Deel dit bericht met je vrienden!