donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Drie van de vijf regio schaakclubs in regio nu op internet met eigen team

12 mei 2020

DRECHTSTREEK - Drie van de vijf regionale schaakclubs hebben inmiddels op internet een eigen clubcompetitie opgestart.

Schaakclub Pascal in Papendrecht is erbij gekomen. De jeugd speelt samen met de senioren leden van 19.45 uur tot 21.45 uur. De vereniging geeft op de eigen website uitgebreid informatie hoe mensen mee kunnen gaan spelen.

Sliedrecht en Dordrecht waren al eerder begonnen met een internet variant nu vanaf half maart de normale schaakactiviteiten stil liggen. Schaakclub Sliedrecht heeft de meeste deelnemers: 77 namen staan er op de lijst.  Dat past bij de pro-actieve uitstraling van de vereniging, die zelfs een eigen clubgebouw heeft. Alleen is de verwachting dat het wel even zal duren, wanneer daarin weer de vertrouwde Slliedrechtse schaaksfeer te vinden is.

Dordrecht heeft momenteel 53 schakers in het team. Daarnaast wordt op dezelfde avond samen gewerkt met schaakclub Twello. Dordrecht geloof dat vooral ouderen de weg minder weten te vinden naar internet-chess, omdat zij denken dat er alleen snel kan worden gespeeld. Daarom is door teamleider Wouter de Bruin de wisseldienst via li chess met Twello opgezet.

De Willige Dame (Dordrecht) en Ambacht hebben nog geen eigen internet-team op de eigen website bekend gemaakt.

PASCAL geeft op de eigen website de volgende motivatie: ,,Met online schaken op Lichess biedt PASCAL een mooi alternatief om toch de schaakstukken in beweging te houden. Op de vertrouwde dinsdagavond spelen de Pascalieten en ook een aantal regionale huisschakers een eigen toernooi.

Een mix van jeugd en senioren starten kwart over acht en spelen dan snelschaak: 7 min + 5 seconde. Wat opvalt is de inbreng van de jeugd, die met hun snelheid voor de nodige verrassingen zorgen.

Ieder speelt op zijn eigen niveau en geniet van het spel. Met mooie overwinningen, maar soms ook fraai mat gezet. Daarnaast ook lange partijen met gecompliceerde stellingen."

Sliedrecht speelt op donderdagavond. PASCAL en Dordrecht zijn op de dinsdagavond actief.

Lees meer over:

schaken online schaakclub
Deel dit bericht met je vrienden!