maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht gunstige gemeente voor elektrische autobezitter

Dordrecht gunstige gemeente voor elektrische autobezitter

8 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordtse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen op een laadpaal dichtbij huis. Dordtenaren hoeven bovendien niet lang te wachten voor de plaatsing van een laadpaal. Dit en meer blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Vattenfall.

Publieke laadpalen zijn bedoeld voor mensen die hun elektrische auto niet op hun privé terrein kunnen opladen, bijvoorbeeld wanneer zij geen garage of eigen oprit hebben.

Situatie laadpunten in Dordrecht
Dordrecht is één van de 282 gemeenten die via de gemeentelijke website mogelijkheden biedt om een laadpaal aan te vragen. Per 228 Dordtse huishoudens is er gemiddeld 1 publiek regulier laadpunt. Dit gemiddelde is fors lager (en daarmee gunstiger) dan landelijk gemiddeld, waar 838 huishoudens het met 1 laadpunt moeten doen. Van alle gemeenten staat Dordrecht op de 66e plek als gemeente met de hoogste laadpaal-dichtheid.

Maximale loopafstand tot een laadpaal
De gemeente Dordrecht streeft er (zoals vele gemeenten) naar dat men op een redelijke afstand van een laadpaal kan wonen en werken. De gemiddelde “maximale loopafstand” naar een laadpaal in Dordrecht; is volgens de gemeente 200 meter. Landelijk is de afstand een stuk groter: 262 meter.

Relatief korte tijd tussen aanvraag en realisatie
Automobilisten die in Dordrecht een openbare laadpaal aanvragen, moeten volgens de gemeentelijke website rekening houden met gemiddeld 18 weken doorlooptijd. Landelijk is de periode tussen aanvraag en realisatie iets langer (18,4 weken). De doorlooptijd kan in andere regio’s in Nederland oplopen tot wel 9 maanden (Bergen N.H., Uitgeest, Castricum, Heiloo en Gooise Meren). De kortste doorlooptijd is 12 weken en is onder andere van kracht in de gemeenten Den Helder, Wageningen en Loon op Zand.

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.

Lees meer over:

laadpunten electrische auto
Deel dit bericht met je vrienden!