maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Vogelbuurt verrast met live muziek

Vogelbuurt verrast met live muziek

7 mei 2020

DORDRECHT -Afgelopen zaterdag werd de Vogelbuurt verrast met live muziek. Ontmoetingscentrum het Vogelnest reed met Bij Bosshardt Dordrecht en Frida met een TukTuk door de wijk, om op verschillende plekken muziek te maken. Frida geeft bij Bij Bosshardt gitaarles. Nu dat even niet kan, was er daarom muziek in de buurt.

Vogelnest
Het Vogelnest heeft niet stil gezeten tijdens de coronacrisis. Afgelopen week is er vanuit de koffiebar een spontane pilot gedraaid met koffie tot go. ‘Omdat we jullie missen’, klonk de boodschap, met een belofte dit nog eens te gaan doen. Vanaf het begin van de crisis zijn ze te bereiken voor mensen die een praatje willen maken, hulp nodig hebben of hulp willen bieden.

Fruitbomen geplaatst
Verschillende tuinen in de wijk zijn ingezaaid en plantenbakken neergezet. Verder zijn er fruitbomen geplaatst. Samen met het kwekersgilde is er haver, wikke klaver en bladkool gezaaid. Hiervan wordt de bodem beter en kan er volgend jaar meer groeien.

Vogelkrant
Elke vrijdag komt de Vogelkrant uit in de Vogelbuurt. Hierin kun je een column van een buurtbewoner vinden, een recept, een bouwtekening om een vogel te kunnen maken, nieuwtjes in de wijk en het Tussentij, tips om kleine kinderen te vermaken, een kleurplaat en puzzels. De krant komt tijdelijk uit ten tijde van de coronacrisis.

Deel dit bericht met je vrienden!