woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

The Movies denkt na over anderhalve meter bioscoop

24 april 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - The Movies is nog altijd gelsoten, maar achter de schermen denkt men goed na over een opening als anderhalvemeter bioscoop. In hun nieuwsbrief geen men aan: 'Het begint wat meer moeite te kosten het ongeduld te temmen. De pauzestand houdt aan tot tenminste 20 mei. Toch is er concrete voorbereiding op een mogelijke heropening, als 1,5 meter bioscoop.'

Beste Movies-liefhebber,
De grote schoonmaak is klaar. Ons team kunnen we behouden. Een aantal nieuwe zaken in onze publieksservice zijn geregeld. En de terrasstoelen willen graag naar buiten. Dus kom maar op met die heropening! Hoewel we geduld moeten blijven oefenen, gloort voorzichtig een perspectief.

Onze branche-organisatie NVBF heeft een concreet protocol ontwikkeld waar-mee de Nederlandse bioscopen en film-theaters weer publiek kunnen bedienen conform de social-distancing maatregelen. Met minder vertoningen en een sterk gereduceerde stoelcapaciteit kunnen we het publiek weer filmplezier bieden, gega-randeerd 1,5 meter uit elkaar. Als dit de goedkeuring krijgt van het  RIVM en de overheid, is voldaan aan de voorwaarden voor een mogelijke heropening.
De afgelopen dagen zijn we dat protocol gaan concretiseren in ons eigen gebouw.
* Welke stoelen verkopen we wel/niet?
* Hoe ontvangen we ons publiek?
* En hoe bedienen we ze van een drankje of popcorn?
* Kun je wel gewoon naar het toilet?
Vele vragen zijn in het teamoverleg gegooid en met elkaars denkkracht komen we tot oplossingen over routings, bestel-procedures, toezichttaken etc. etc.

Dat voedt het optimisme en kanaliseert ons ongeduld. We werken dat verder uit de komende weken, zodat we - als we weten wanneer - jullie/het publiek goed kunnen vertellen en bewijzen dat je geheel Corona-proof weer van mooie cinema kunt komen genieten; films die vermaken en vermaken!

Wordt vervolgd.

Lees meer over:

the movies bioscoop
Deel dit bericht met je vrienden!