woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Verruiming openingstijden op Goede Vrijdag voor levensmiddelenbranche

8 april 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het college heeft besloten om medewerking te verlenen aan verzoeken op Goede Vrijdag (10 april 2020) om de winkeltijden te verruimen voor alle winkels in de levensmiddelenbranche tot 22.00 uur. Het college heeft dit besloten op advies van de VNG. Dit om spreiding van het aantal bezoekers in deze winkels goed te kunnen opvangen, gezien de verwachte drukte. Winkels dienen daarvoor wel een verzoek in te dienen bij de gemeente. Dat kan via dit aanvraagformulier.

In de Winkeltijdenwet staat dat de winkels op Goede Vrijdag om 19.00 uur moeten sluiten. Gemeenten kunnen er voor kiezen een verruiming van de openingstijden op Goede Vrijdag, tussen 19.00 en 22.00 uur, toe te staan vanwege de uitzonderlijke situatie om besmetting van het coronavirus tegen te gaan.
De verwachting is dat niet alle winkels uit de levensmiddelenbranche hier gebruik van zullen maken.

Deel dit bericht met je vrienden!