Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uitvaart oud-prior Karmelklooster Dordrecht, Edgar Koning, zaterdag via internet vanuit Zenderen te volgen' Edgar
02apr

Uitvaart oud-prior Karmelklooster Dordrecht, Edgar Koning, zaterdag via internet vanuit Zenderen te volgen

DORDRECHT/ZENDEREN - De aan corona overleden prior van het Dordtse Karmelklooster, Edgar Koning (87), zal zaterdag 4 april worden begraven. Als in het verleden een lid van de Karmelieten overleed, met een historie in Dordrecht, gingen altijd velen naar de utvaart toe.

Dat kan nu niet gezien de richtlijnen van het RIVN. Daarom zal via internet de dienst te volgen zijn. Ben Wolbers o carm, co-provinciaal, geeft daarvoor de volgende gegevens in zijn bekend making van het overlijden van Edgar Koning:

Edgar Koning zal op zaterdag 4 april om 11.00 uur in besloten kring begraven worden. De afscheidsdienst is via een livestream te volgen via de volgende link:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1943-OLV-Onbevlekt-Ontvangen-RK-Parochie/events/live

Dat is vanuit de .RK. Parochie O.L.V. Onbevlekt Ontvangen in Zenderen. Daar werkte en woonde de Dordtse karmeliet.


De kerk behoorde ooit bij het Karmelklooster. Aanvankelijk was er in Zenderen een afzonderlijke parochiekerk: de Stephanuskerk, staande op de plaats van de huidige begraafplaats.

Deze kerk werd in 1948 afgebroken. Toen werd de kloosterkerk ook parochiekerk. Al in 1933 immers werd de zielzorg in Zenderen aan de Karmel toevertrouwd.

In 1989 hebben de Karmelieten deze kloosterkerk voor een symbolisch bedrag overgedragen aan de parochie.

Het gehele verhaal namens de Karmelieten is ook te lezen op de website van Katholiek Dordrecht / Drechtsteden.

Aangezien het klooster in Zenderen, waarvan Edgar Koning prior was, viel in het gebied van het bisdom Utrecht staat op de website van het aartsbisdom ook een bericht:

https://www.aartsbisdom.nl/pater-edgar-koning-o-carm-overleden/Deel dit bericht met je vrienden!