Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Kledingbank Dordrecht wint hoofdprijs van €5.000,- bij Help Nederland vooruit' Dian de Haan, zoon van de coordinatrice van de Kledingbank Dordrecht, heeft de campagne voor de Kledingbank opgezet.
26mrt

De Kledingbank Dordrecht wint hoofdprijs van €5.000,- bij Help Nederland vooruit

DORDRECHT - Deze week kwam de donatie binnen bij de Kledingbank Dordrecht van €5.000,- van het ING initiatief Help Nederland vooruit. Daarmee hebben ze het hoogste bedrag binnengehaald wat je kon winnen. De meeste stemmen gingen naar Speeltuin Beltrum d’n Geetelingshook.

De medewerkers en sympathisanten van de Kledingbank hebben de afgelopen tijd flink gelobbyd om stemmen binnen te krijgen. De Kledingbank was uitgekozen uit de ingezonden lokale initiatieven voor de actie Help Nederland vooruit. Iedereen kon daarna op een initiatief stemmen, wat hij of zij belangrijk vindt. Hoe meer stemmen een initiatief kreeg, hoe meer geld ze ophaalde voor hun organisatie.

5000 nieuwe onderbroeken
“We kunnen nu 5000 nieuwe onderbroeken kopen voor onze jongste burgers”, meldt de Kledingbank enthousiast. Die onderbroeken zijn nodig zodat kinderen uit een arm gezin met nieuw ondergoed aan met een gerust hart naar school kunnen. Zodat ze zich bij de gymles gelijkgestemd voelen.

Op andere jaren werd de uitreiking van de prijzen gevierd met een hapje en drankje op de lokale kantoren van ING. Vanwege het coronavirus is er dit jaar voor gekozen om de donatie per koerier te versturen naar de winnaars.

Corona virus
Met de verlenging en verscherping van de maatregelen rondom het Corona virus heeft ook de Kledingbank besloten voorlopig dicht te zijn. “Wij zijn genoodzaakt om de maatregelen voor onze gezondheid en de uwe op te volgen. Daarom blijft de Kledingbank gesloten tot 1 juni”, is te lezen op hun facebookpagina. “Ook de verkoop zaterdagen tot 1 juni gaan niet door. Wij vragen hiervoor uw begrip en hou onze website in de gaten voor informatie.”

De Stichting Kledingbank Dordrecht is in 2009 opgericht. Vooral om kinderen te voorzien van kleding. Deze kinderen komen uit gezinnen waar de opvoeders weinig of geen financiële middelen hebben om in deze behoefte te voorzien. “Elk individu heeft recht op basisbehoeften en kleding is hier een onderdeel van”, aldus de Kledingbank.  Zie meer informatie, zie hun website.

Zie ook:
Stemmen op Stichting Kledingbank Dordrecht en De Plusbus voor donatie van 'Help Nederland vooruit' (do, 30 jan 2020)
Kledingbank Dordrecht dankbaar voor geschonken nieuwe kleding (ma, 9 dec 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!