Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zorggroep Crabbehoff gaat verder onder de naam PZC Dordrecht'
23mrt

Zorggroep Crabbehoff gaat verder onder de naam PZC Dordrecht

DORDRECHT - Maandag 23 maart gaat Protestantse Zorggroep Crabbehoff verder onder de handelsnaam PZC Dordrecht.

PZC Dordrecht: een krachtige naam voor de toekomst
PZC staat voor Protestantse Zorggroep Crabbehoff. Dat is de officiële naam die de afkomst van de zorgorganisatie weergeeft. Maar ze bieden veel meer dan deze naam doet vermoeden. Iedereen, ongeacht geloofsovertuiging of culturele achtergrond, is welkom in de organisatie. Daarnaast zijn ze meer dan een zorggroep. Ze zorgen voor een thuis, een manier van zinvol leven. En daarbij verlenen ze zorg als dat nodig is. Daarom is gekozen voor de afkorting van de statutaire naam met toevoeging van het werkgebied: PZC Dordrecht. Een krachtige naam die de afkomst weergeeft en die klaar is voor de toekomst.

Locatie Crabbehoff wordt Crabbehoven
Er verandert nog meer. Naast een naams- en huisstijlwijziging van de organisatie, verandert ook de naam van locatie Crabbehoff. Dat doen zij omdat de naam van deze locatie veel verwarring gaf. De wijk, het winkelcentrum en het kasteel dragen ook de naam Crabbehof of Crabbehoff. Bezoekers vonden het onderscheid soms lastig. Om deze verwarring te voorkomen, is gekozen voor het oorspronkelijke meervoud van ‘hoff’, namelijk hoven. Om de link met de wijk te houden, heet de locatie aan de Groen van Prinstererweg vanaf 23 maart woonzorgcentrum Crabbehoven. De namen van de locaties Dubbelmonde en Albert Schweitzerplaats veranderen niet. De Stichting Vrienden van Zorggroep Crabbehoff neemt de naam over en heeft na maandag Stichting Vrienden van PZC Dordrecht.

Wat verandert er voor de bewoners en samenwerkingspartners?
Bewoners kunnen de zorg en aandacht verwachten die zij gewend zijn. Ook de dienstverlening en samenwerking met partners gaat onverminderd door. Want de naam en uitstraling verandert, maar het gedachtegoed niet. Zingeving in leven, zorg en werk is waarin PZC Dordrecht zich wil onderscheiden. Meer informatie is vanaf maandag 23 maart te vinden op de nieuwe website www.pzcdordrecht.nl.

Over PZC Dordrecht
Ruim 800 medewerkers bieden in Dordrecht zorg- en dienstverlening in onze woonzorgcentra, in de revalidatie en bij de mensen thuis. Zorg leveren we samen. De rode draad hierin is zinvol leven. Wij stimuleren mensen zich te richten op wat van waarde is in hun leven. Dat vind je terug in onze kernwaarden persoonlijk, zingevend en creatief.
Onze medewerkers en vrijwilligers ondersteunen de cliënten met hart en ziel. Respectvol en professioneel. Met oog voor eigen regie en zelfstandigheid van de zorgvrager. Zorg en dienstverlening vanuit de menselijke maat. Dát is wat wij bieden.Deel dit bericht met je vrienden!