zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Buurtwerk Dordrecht sluit fysiek de deuren, maar blijft present

18 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De bestrijding van het coronavirus is in een nieuwe fase beland. Nu alle ontmoetingsplekken in het hele land op slot gaan, sluit ook Buurtwerk Dordrecht de deuren van haar loca-ties in Dordrecht. De centra gaan voor drie weken dicht, tot en met 6 april. Was voor het weekend de inzet ook nog gericht op het zoveel mogelijk openhouden van de centra voor inloop en kleinschalige ontmoeting, nu komt de focus vol te liggen op presentie, digitaal of telefonisch, het voorkomen van dreigend isolement van ouderen en kwetsbare personen en het voorkomen van verveling bij jeugd en jongeren.

De locaties van Buurtwerk Dordrecht die sluiten zijn: De Nieuwe Stoof in Crabbehof, De Admiraal in Wielwijk, Koloriet in Krispijn, De Eendracht in het centrum, De Wijkhaven in Staart en het Cultu-reel Centrum in Sterrenburg.

Natuurlijk zijn de buurtwerkers wel digitaal en telefonisch bereikbaar voor een praatje en onder-steuningsvragen. Dordtenaren die door de oproep om thuis te blijven voor problemen komen te staan, die ze niet opgelost krijgen met hulp van bijvoorbeeld buren of familie, kunnen contact opnemen met een van de buurtwerkers. Een actueel overzicht van de namen, telefoonnummers en e-mailadressen van buurtwerkers is te vinden op: http://www.buurtwerkdordrecht.nl/

Lees meer over:

dordrecht buurtwerk
Deel dit bericht met je vrienden!