zondag 9 augustus 2020

Alles over Dordrecht

Alle zes schaakclubs in regio Drechtstreek stoppen tot eind maart competitie

14 maart 2020

up date

DORDRECHT / DRECHTSTREEK  - De schaakverenigingen Dordrecht, de Willige Dame/Dordrecht, Sliedrecht en Pascal (Papendrecht) en dagclub de Klockelaer spelen geen interne wedstrijden meer in maart. De schaakclub Ambacht laat zaterdag weten ook alle wedstrijden in maart te hebben afgeblazen.

Het schaakdistrict waartoe ook de regio Drechtstreek behoort, heeft alle exxtene wedstrijden stil gelegd.

Dit houdt in dat dinsdag jl. de laatste externe wedstrijd  werd gespeeld door het derde team van Dordrecht. Slidrecht speelde donderdagavond al niet meer met een extern team in de RSB.

De beslissing spoort met het landelijke sportbeleid: ,,Alle wedstrijden in de RSB-competitie, RSB-beker en RSB-viertallencompetitie die tot en met 31 maart 2020 gepland staan, worden afgelast in verband met de Corona-crisis. Dit conform het inmiddels bekend geworden advies van NOC*NSF", aldus  Arrien Rutten als competitieleider RSB.

Wat betreft de interne wedstrijden bij de verenigingen in de Drechtstreek komen er verklaringen op de eigen website te staan van de verenigingen.

Schaakclub Dordecht legt ook alle interne activiteiten op dinsdagavond stil in de maand maart, zo bevestigt voorzitter Arend Grootheest.

De leden krijgen op korte termijn per mail bericht en op de website zal info worden gegeven. Voor de dinsdagavond club betekent het niet schaken in elk geval op 17, 24 en 31 maart.

De Willige Dame als kleinste club in de regio Dordrecht heeft een mededeling op de eigen website gezet. 

Wat betekent dit voor De Willige Dame?

Het bestuur van De Willige Dame heeft besloten dat het verstandig is dat onze vereniging zich conformeert aan de adviezen en maatregelen van het RIVM, NOC*NSF, de KNSB en de RSB.

De RSB heeft besloten dat alle externe wedstrijden voor de komende weken worden geschrapt. Afgelast zijn derhalve voor De Willige Dame de volgende wedstrijden:

Maandag 16 maart: Erasmus 2 - De Willige Dame 1
Dinsdag 17 maart: Dordrecht Viertal 2 - De Willige Dame Viertal 1
Maandag 30 maart: Fianchetto/HZP 3 - De Willige Dame 2

Omdat de KNSB adviseert de clubavonden tot en met 31 maart stil te leggen betekent dit voor ons dat er op 17 en 24 maart geen interne competitieronde zal worden gespeeld. Op 31 maart gaat de de tweede ronde van het rapidtoernooi niet door.

Dagclub De Klockelaar zal in maart geen donderdagochtenden meer spelen. Een mededeling daarover staat op de website Tomsschaakboeken.nl

Secretaris Willem Platje heeft het bestuur voorgesteld om geen clubavonden in elk geval in de maand maart meer te houden.

Schaakclub SLIEDRECHT

Nederland is in de ban van het coronavirus. Als schaakvereniging volgen wij de laatste richtlijnen van het RIVM. Omdat de KNSB inmiddels adviseert om de clubavonden tot en met 31 maart stil te leggen, nemen we dit advies over. Dat betekent dat er op 19 en 26 maart geen clubavond zal zijn, zowel bij de jeugd als bij de senioren.

Ook alle externe wedstrijden voor de komende weken zijn geschrapt. We zullen de komende week besluiten of ons Alblasserwaardtoernooi (senioren) op 4 april aanstaande door zal gaan.

Het bestuur van Schaakvereniging Sliedrecht

Papendrecht:

Wegens CORONA zijn alle RSB-competitiewedstrijden afgelast tot 1 april. Nieuwe datums worden afgesproken wanneer er meer duidelijkheid is t.a.v. het corona virus. Ook is de interne competitie van PASCAL stil gelegd tot 1 april.

Op de website van de schaakvereniging Ambacht staat nog geen mededeling.

Lees meer over:

sliedrecht schaakclub
Deel dit bericht met je vrienden!