zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Terugblik relatiedag 'Wereldwijven'

13 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Donderdag 12 maart kwam sociaal ondernemer Jolanda Branderhorst van Wereldwijven ateliers in het Dordrechts Museum aan het woord met 'het echte verhaal'. Wereldwijven ateliers levert een prachtige aanvulling op de expositie 'Slow Fashion'.

De handwerkvaardigheden van de 17de en 18de eeuw maken indruk. Net als de duurzame inzet van de kleding. En aan het einde van deze expositie maak je kennis met het prachtige werk van de Wereldwijven ateliers, die de slow fashion gedachte van deze tijd maakt. Ieder stuk van hun hand is zo persoonlijk en gepersonifieerd, dat je er nooit meer afstand van doet. Als dat niet duurzaam is!

Naast de samenwerking met het Dordrechts Museum stond deze ochtend het sociaal ondernemerschap centraal. Want Wereldwijven ateliers brengt vrouwen van alle culturen samen en tot bloei. Werken aan schoonheid maakt de wereld mooier en dat wordt bij hen in de praktijk gebracht.

Gert Jan Schouten (Dordrechts Museum), Selma Steenhuisen (kwartiermaker code sociaal ondernemingen) en Ingrid van de Laak (Nike) waren de inspirerende sprekers en Bert den Boer was de moderator tijdens deze boeiende bijeenkomst.

Jolanda Branderhorst wenst dat Dordrecht kennis maakt met Wereldwijven ateliers en hen in het hart sluit. Dus bij deze! Kom naar de winkel aan de Voorstraat en maak kennis met de vertaalslag van een prachtige missie in de vorm van prachtig werk, gemaakt door bijzondere vrouwen.

Deel dit bericht met je vrienden!