vrijdag 23 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Biesbosch Natuurprijs 2019 toegekend aan Daan Bruijsters

9 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 9 maart jongstleden is de Biesbosch Natuurprijs 2019 toegekend aan Daan Bruijsters uit Magrin in Zuid-Frankrijk. Daan Bruijsters heeft zich gedurende ruim 50 jaar ingezet voor behoud, bescherming en ontwikkeling van de Biesbosch als bijzonder natuurgebied.

Geboren en getogen in het Brabantse Luttelherpt, in het Land van Heusden en Altena, raakte Daan Bruijsters al vroeg in de ban van de Biesbosch, waar hij als toezichthouder en educatief medewerker 30 jaar lang heeft gewerkt. Tien jaar geleden is Daan Bruijsters naar Frankrijk geëmigreerd, maar hij heeft altijd contact gehouden met de Biesbosch.

De Biesbosch Natuurprijs, bestaande uit een oorkonde en een bronzen sculptuur van een Zeearend, is een initiatief van de Stichting Natuur-en Vogelwacht Biesbosch (NVB) en ingesteld ter gelegenheid van haar 30-jarige bestaan in 2013. Het bronzen kunstwerk is beschikbaar gesteld door Van den Herik Sliedrecht.

Eerder werd de Biesbosch natuurprijs toegekend aan:
2013 Verein Dübener Heide
2014 Jan Koolen
2015 Dirk Fey
2016 Jan v/d Esch
2017 Hans Gebuis
2018 Huub OomeFoto's: Fotocollectie Natuur- en Vogelwacht Biesbosch.

Zie ook:

Lees meer over:

biesbosch natuurprijs
Deel dit bericht met je vrienden!