Dordtenaren strijdbaar in Helmond: 1 - 1

07 maart 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De eerste wedstrijd van de 4e periode eindigde in een gelijkspel tegen Helmond sport. Hiermee staan onze schapekoppen 7e in de periode. Het overwicht in de eerste helft van de wedstrijden resulteerde helaas niet in de gewenste drie punten. Breedijk stelde met een rake strafschop één punt veilig.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was direct voor Helmond. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door onze doelman maar de tegenstanders maakten hier geen gebruik van. Op een paar speldenprikjes na zat de wedstrijd nog redelijk op slot. Pas in de 18e minuut kwam het eerste echte gevaar aan de kant van FC Dordrecht. Vermeulen had een lage voorzet in huis en Gravenberch tikt bijna binnen, maar doelman Van Gassel bracht goed redding. Opnieuw waren er grote kansen voor de Dordtenaren, zo schoot El Bouchataoui van dichtbij over en kopte Mourgos de bal recht in de handen van Van Gassel. De grootste kans van de eerste helft was voor de groen-witten. Gravenberch schoot op de vuisten van Van Gassel en El Bouchataoui raakte in de rebound de lat. Na vele kansen aan Dordtse kant kwam Helmond Sport met een offensief. Havekotte bracht redding op een gevaarlijk schot van Swinnen. De eerste helft eindigde met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft pakte FC Dordrecht de draad weet op. El Bouchataoui kreeg in de 50e minuut een grote kans maar raakte de bal verkeerd. Vlak daarna, in een spaarzame uitval van de Brabanders maakte Wehrmann hands op de eigen doellijn. De middenvelder schoot zijn doelman te hulp, wat zeer collegiaal was, maar niet werd goedgekeurd door de arbitrage. Rood en een penalty tegen. Swinnen benutte het buitenkansje en bracht Helmond Sport in de 54e minuut op voorsprong. Zelfs met één man minder hielden de Dordtenaren het initiatief. Polley en Gravenberch moesten beide hun meerdere herkennen in Van Gassel, maar de ultieme beloning voor het harde werk kwam alsnog. In de 89e minuut werd invaller Renny Smith tegen de grond gewerkt. Daniël Breedijk nam zijn verantwoordelijkheid door achter de strafschop te gaan staan. En gelukkig faalde hij niet. Van Gassel dook de andere hoek in en in ondertal kwamen de Dordtenaren langszij. Na vier minuten extra tijd floot de scheidsrechter af en won de opluchting het van de teleurstelling. 1-1 in Helmond zorgt er in ieder geval voor dat de Brabanders onder ons blijven op de ranglijst.

Na twee thuiswedstrijden spelen onze Schapekoppen weer in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Jong AZ is de tegenstander, een nieuwe mogelijkheid om drie punten bij te kunnen schrijven. Tot volgende week!

Bron: FC Dordrecht.