maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Dick Snijders brengt boek over Engelandvaarders uit, getiteld Dordrecht Stockholm Londen

5 maart 2020

DORDRECHT - Dick Snijders heeft de oorlogsgeschiedenis van twee broers Cornelis en Willem Snijders ( zijn vader) uitgezocht. Beide zijn Engelandvaarders en beide zijn gezond teruggekeerd in Dordrecht. Na veel speurwerk heeft Dick van zijn bevindingen een boek geschreven. Dat zal begin april uitkomen.

Het verhaal
Willem Snijders voer als scheepswerktuigkundige op de grote vaart en dat betekende dat Dick zijn vader vaak lang moest missen, maar daar stonden weer leuke dingen tegenover.  Willem afhalen in Rotterdam betekende een middag vrij van school, de haven in, het schip op. Een ladend of lossend schip aan de kade was een wereld vol avontuur. Meevaren van Antwerpen naar  Rotterdam en dan verhalen vertellen op het schoolplein.

Langzamerhand drong bij Dick ook een andere werkelijkheid door, het onbekende verhaal van de oorlog op zee: Willem en zijn broer Cornelis waren Engelandvaarders. Over die Engelandvaart en de oorlog op zee werd weinig gesproken. Voor Dick een reden om dit verhaal te achterhalen en te vertellen: de persoonlijke verhalen van Willem en Cornelis.

Hier kun je het boek alvast bestellen: www.dicksnijders.nl

Deel dit bericht met je vrienden!