zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Ex-ambtenaar en betrokken Dordtenaar Jan Janssen strijdt door tegen gemeentelijke propaganda

29 februari 2020

DORDRECHT - Jan Janssen, eens werkzaam bij de gemeente Dordrecht als topambtenaar, behandelt vandaag in zijn wekelijkse nieuwsbrief het verschijnsel propaganda bij de overheid.

Hij schrijft het volgende:

"Toeval bestaat niet. Vorige week zaterdag mailde ik een kritisch stukje over Dordrecht Marketing en de afdeling Propaganda van de gemeente.

Enkele uren later las ik in het NRC een paar artikelen met als titel 'Topambtenaren zijn vooral bezig hun minister uit de wind te houden', '24 topambtenaren: loyale vlekkenverwijderaars'. Bij gebrek aan gewicht en een overmaat aan volgzaamheid komen ze bovendrijven.

Niet alleen de afdeling Propaganda is druk doende hun bazen uit de wind te houden. Het is kennelijk dagelijkse kost voor de top van de organisatie. Het functioneren van 'het systeem' roept, niet alleen bij mij, vraagtekens op. Het hangt kennelijk in de lucht. Wat te doen om het te verbeteren?

Ongeloof en cynisme is niet de remedie, look who's talking! Volledige openheid en kritische publieke opinie wel. Waar is de Dordtse variant van het International Consortium Of Investigative Journalists van het Center of Public Integrity? Vertrouwen we op onschuldige ogen? Een mooie babbel? Colijn zei het al: 'Gaat u maar rustig slapen'. Dat hebben we geweten!

Uit de wandelgangen heb ik begrepen dat de gemeente het RTV-Dordrecht programma 'Rechtstreeks uit de Raad' de nek om wil draaien. Ik mag hopen dat dit slechts een kwade roddel is. Het is toch te gek voor woorden dat, waar er al zo weinig is, dit gaat gebeuren. Dan liever wat minder van de afdeling Propaganda. Ik ga op zoek naar de waarheid. Volgende week terug".

Tot zover Jan Janssen

Deel dit bericht met je vrienden!