donderdag 9 juli 2020

Alles over Dordrecht

Bedrijfspand gesloten vanwege vondst hennepplantage

24 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft een bedrijfspand aan de Dubbeldamseweg Zuid 88 gesloten voor de duur van drie maanden vanwege de vondst van een hennepkwekerij.

De politie trof tijdens een controle een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over meerdere kweekruimten. Daarnaast was sprake van diefstal van elektriciteit en zijn er indicaties van eerdere oogsten. De gehele kwekerij van in totaal 290 hennepplanten is direct geruimd. Het pand is door de burgemeester gesloten van donderdag 20 februari 2020 tot woensdag 20 mei 2020.

De eigenaar en de huurder van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting. Hoewel de eigenaar en de huurder van het pand niet betrokken geweest zijn bij de exploitatie van de aangetroffen hennepkwekerij zijn zij toch degenen die het risico dragen voor deze vorm van criminaliteit.

Stevig optreden
De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. De sluiting staat los van de vraag of er sprake is van eventuele verwijtbaarheid van eigenaar of huurder, dat is aan het Openbaar Ministerie.

De gemeente pakt de productie en handel in verdovende middelen stevig aan. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit, zoals het witwassen van geld, in de hand. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat er wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid

Lees meer over:

hennep plantage
Deel dit bericht met je vrienden!