dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

‘Talk & Toast’ Onderwijsmuseum, Dordttalk met auteur Remko Iedema ‘Baat het niet, dan schaadt het wel’

20 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In de tweede ‘Talk & Toast’ praat Gertjan Kleinpaste met Remko Iedema, de auteur van ‘Baat het niet, dan schaadt het wel’ over opvoeding en jeugdzorg. Remko Iedema was als beleidsambtenaar Sociaal Domein betrokken bij jeugdzorg en zat ineens als ouder aan de andere kant van de tafel en kreeg hij te maken met de praktijk van passend onderwijs en jeugdzorg.
Een goed gesprek hierover onder het genot van een lekker ontbijtje. Entree bedraagt € 7,50

‘Als zijn dochter ziek wordt en niet meer naar school kan, komt Remko Iedema - manager Sociaal Domein bij een gemeente - terecht in de wereld van medische zorg, passend onderwijs en jeugdzorg. Hij constateert dat, ondanks fantastisch geformuleerd beleid, kinderen (en hun ouders) verloren raken in procedures, doorverwijzingen en goedbedoelde kortetermijn interventies’.

Remko Iedema gaat op onderzoek uit en ontdekt dat iedereen wil meedenken, maar dat weinigen echt helpen. Dat er veel wordt vergaderd, maar weinig wordt besloten.

De hamvraag is: ‘Hoe kan het beter?’ Iedema draagt ook oplossingen aan. Het kan anders, schrijft hij in ‘Baat het niet, dan schaadt het wel’. Morgen al. Of vandaag.

Gertjan Kleinpaste praat in de tweede ‘Talk & Toast’ met vader en ambtenaar Remko Iedema over de door hem gesignaleerde problemen, zijn boek op basis van gesprekken met experts en betrokkenen en over de oplossingen.

Een boeiende zondagochtend voor leerkrachten, ouders, jeugdhulpverleners en iedereen die net als Iedema zoekt naar verbeteringen in het Sociaal Domein.

Lees meer over:

dordt talk onderwijsmuseum
Deel dit bericht met je vrienden!