Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wie wordt de voorleeskampioen van schooljaar 2019/2020?'
17feb

Wie wordt de voorleeskampioen van schooljaar 2019/2020?

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op 5 februari 2020 werd in de Stadsbibliotheek van Dordrecht de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van tien verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die mee deden kwamen uit Dordrecht en Zwijndrecht. Bente Velluci van basisschool de Twee Wieken, locatie Roerdompstraat uit Zwijndrecht kwam als winnaar uit de bus! Zij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 25 maart in Hellevoetsluis. De 8 april 2020  is de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 27 mei 2020 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen.

De jury bestond uit Janet Brakel, Sandie Jalalian en Jacqueline van Zanten. Zij kozen Bente als winnares

Bente las voor uit een uit een vrolijk boek van Jeff Kinney, het leven van een loser. Bente zat erg op haar gemak en wist het fragment op een goede en duidelijke manier voor te dragen. De snelheid en toonhoogtes waren erg goed. Volgens de jury nam ze iedereen mee in het verhaal.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.

De deelnemende scholen
Aan de voorleesronde in Dordrecht deden de volgende scholen mee:
Basisschool de Horizon (Dordrecht0
School Vest (Dordrecht)
B.S.  Pius 10 (Dordrecht)
C.B.S. De Repelaer (Dordrecht)
Montessori KC Mozaïek (Dordrecht)
Basisschool Develhoek (Zwijndrecht)
O.B.S. de Twee Wieken, loc. Roerdompstraat (Zwijndrecht)
O.B.S. De Twee Wieken, loc Duivenvoorde (Zwijndrecht)
De Wegwijzer (Zwijndrecht)
IKC De Meander (Zwijndrecht)
P.C.B.S. De Kim (Zwijndrecht)Deel dit bericht met je vrienden!