Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'OscarZondag + Premières bij The Movies'
11feb

OscarZondag + Premières bij The Movies

DORDRECHT - De Oscarbeeldjes zijn verdeeld. Dit jaar ging verrassend veel naar een niet-Engelstalige film: Parasite. Was dit het antwoord op de veel gehoorde kritiek dat de Oscar-selectie te eenzijdig wit en mannelijk was?

The Movies presenteert de winnende films – in totaal 8 titels - in een festivalschema op zondag 16 februari. Het biedt de gelegenheid een dagje onder te duiken in kwaliteitscinema. Zie wat je nog hebt gemist. De winnende acteerprestaties van Joaquin Phoenix in Joker en Renee Zellweger in de biopic Judy. Natuurlijk staat de grote winnaar Parasite in dit schema, in de originele versie maar ook in een special Zwart-Wit versie. Regisseur Bong Joon Ho (Oscar Beste Regie) maakte die versie omdat volgens hem de strijd tussen goed en kwaad zich dan nog scherper doet voelen. Lopende films als 1917 en Little Women wonnen ook gouden beeldjes en staan dus in het programma. Speciaal terug komen twee films. Ten eerste de succesfilm van Quentin Tarantino: Once Upon a Time in Hollywood, omdat acteur Brad Pitt eindelijk een Oscar won en omdat de film beloond werd voor zijn enorm uitbundige en oogstrelende production design. Tenslotte nog de film die twee Oscars won voor montage/editing: Le Mans ’66. Dit groots opgezette filmdrama gaat over het meeslepende gevecht tussen de automerken Ford en Ferrari om de prestigieuze 24-uurs race van Le Mans te winnen in 1966. Een dynamisch stuk autogeschiedenis met o.a. Christian Bale en Matt Damon in de hoofdrollen.
In het Movies-café zorgt het DJ-duo B&B voor extra sfeer met lekkere tunes. Drankjes, cocktails en een kleine kaart met zoets, soep en sandwiches verzorgen de innerlijke mens. En via een prijsvraag waarin je filmkennis wordt getest, zijn er elk uur vrijkaarten te winnen.
Oscarzondag in The Movies, van 12:00 tot 19:30 uur.

Verder deze week nog drie premièrefilms buiten de Oscar-spotlights. Twee films komen van het Afrikaanse continent, en dat gebeurt niet vaak. Atlantique uit Senegal is een indrukwekkende mix van een poëtisch liefdesverhaal tussen Ada en Suleyman en een realistisch portret van de situaties die jonge Afrikanen doen besluiten om via levensgevaarlijke boottochten een toekomst in Europa te zoeken. Papicha is een innemende tragikomedie uit Tunesië. Het vertelt het verhaal van een groep meiden vol talent en ambitie. Maar hun conservatieve omgeving belemmert hun persoonlijke ontplooiing. Via een modeshow laten ze zien dat ze zullen strijden voor hun vrijheid en zelfbeschikking. 

Tot slot is er voor de kids nieuw Sonic (NL), een spannend filmavontuur van het figuurtje dat je kent uit de Sega videogames. Hij moet voorkomen dat Dr Robotnik de aarde zal verwoesten.
Voor meer programma-info, precieze aanvangstijden en de kaartverkoop, check
www.themoviesdordrecht.nlDeel dit bericht met je vrienden!