Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting De Stad wil een nieuw park in Dordrecht' Merwestein, één van de parken die Dordrecht rijk is
10feb

Stichting De Stad wil een nieuw park in Dordrecht

DORDRECHT - Op woensdag 12 februari houdt Stichting De Stad in het Onderwijsmuseum een avond onder de titel 'Park in Zicht'. Op deze avond wordt er nagedacht over een nieuw park in Dordrecht.

“De discussie over een nieuw park is meer dan nodig, nu het stadsbestuur meent dat Dordrecht groter moet groeien”, stelt Stichting De Stad. “Meer woningen betekent meer stenen. En ook minder lucht voor Dordtenaren. Tijd voor een park!”

Woensdag is er de ruimte om over een nieuw park na te denken en te dromen. Wat is een mooie plek voor een nieuw park? Hoe ziet het eruit? En hoe gaan we het gebruiken? Samen worden de wensen verkend, in woord en daad. Het eigen park wordt op de kaart van Dordrecht geprikt.

Sprekers op deze avond zijn:
•    Anneke van Veen, adviseur kwaliteit leefomgeving en lid van De Stad, leidt de bijeenkomst in
•    Daan van der Have, mede-eigenaar Villa Augustus, vertelt over landgoed Dordwijk
•    Frits Baarda, journalist en lid DE STAD, beleeft avonturen in Dordts kleinste parken
•    Sylvia Karres, oprichter bureau voor landschapsarchitectuur Karres en Brands, verkent nieuwe type parken

Architectuurcentrum De Stad
Stichting De Stad zet zich in voor de kwaliteit van de architectuur en de openbare ruimte in Dordrecht. Zij organiseert discussieavonden, manifestaties, lezingen, excursies, films, tentoonstellingen, previews en de jaarlijkse Dag van de Architectuur.

Het architectuurcentrum is sinds 1991 actief om de discussie over de kwaliteit van de stad te stimuleren. Zij wil het debat over de stad voeden door onder meer voorbeelden uit andere steden te introduceren, vakspecialisten te laten vertellen over hun ervaringen en geïnteresseerden de kans te geven recente projecten te bezoeken.

Het Onderwijsmuseum is gevestigd aan de Burg. de Raadtsingel 97.

De inloop begint om 19.30 uur en de aanvang is om 20.00 uur. De avond is vrij toegankelijkDeel dit bericht met je vrienden!