Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '‘DOC’ geopend op het Leerpark als broedplaats voor ondernemerschap'
07feb

‘DOC’ geopend op het Leerpark als broedplaats voor ondernemerschap

DORDRECHT - Op donderdag 6 februari is op het Leerpark in Dordrecht het Drechtsteden Ondernemers Centrum, kortweg ‘DOC’, officieel geopend door wethouder Maarten Burggraaf en Peter Vrancken van het ROC da Vinci College. Tijdens de bijeenkomst werd niet alleen het nieuwe ondernemerscentrum geopend, maar ook de samenwerking bezegeld tussen WorldStartup, het Innovatiefonds Smart City Dordrecht en het Da Vinci College.

Broedplaats voor ondernemerschap, onderwijs en innovatie
Met de opening van DOC is Dordrecht een creatieve broedplaats rijker voor ondernemerschap, onderwijs en innovatie. Voor startende ondernemers biedt het flexibele werkplekken in de dynamische setting van het Leerpark. Ook is ruimte beschikbaar voor overleg en bijeenkomsten. Daarbij moet DOC zich vooral ook ontwikkelen tot een community waar interessante kruisbestuivingen tussen studenten, ondernemers en corporates leiden tot verfrissende ideeën en een nieuwe generatie ondernemers.Bijeenkomsten voor Startups
Hoewel DOC nu pas officieel geopend is, hebben de afgelopen maanden al een aantal ondernemers hun intrek genomen in het ondernemerscentrum en zijn er al verschillende activiteiten georganiseerd. Naast kantoorruimte biedt DOC dan ook nadrukkelijk ruimte voor netwerken, samenwerken en kennis delen. In dat kader organiseert het gerenommeerde WorldStartup de komende maanden in DOC een training ‘market readiness’ voor startups en ook een maandelijkse ‘Startup Wednesday’, in navolging van hun Haagse Startup Tuesdays. Deze samenwerking met WorldStartup is tot stand gekomen met hulp van het innovatiefonds Smart City Dordrecht.

Economische groei
De Dordtse wethouder economie Maarten Burggraaf is enthousiast over de nieuwe aanwinst op het Leerpark, dat zich steeds verder doorontwikkeld tot innovatiecampus: “De gemeente heeft de ambitie om 4000 nieuwe banen te creëren. Dat kan alleen door groei van bedrijven of door nieuwe ondernemers naar de regio te halen. Dat begint vaak met startups. DOC is, als plek voor startups en ondernemers, een vertrekpunt voor een lokaal netwerk van ondernemers. In DOC ontstaan zo mooie samenwerkingen waar de gemeente Dordrecht alleen maar beter van wordt.”Deel dit bericht met je vrienden!