zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kronkelaar kritisch op Stichting Het Wantij die weer kritisch is op benoeming Dordrecht als Wereldbomenstad

6 februari 2020

DORDRECHT -  Columnist Kronkelaar heeft op zijn vaste plek in Dordt Centraal deze week de stichting het Wantij stevig op de korrel genomen, die alleen maar alles doet om het eigen gelijk te krijgen. De organisatie vindt ditmaal dat het groene beleid van de overheid geen erkenning verdient.

Kronkelaar schrijft: Als het niet zo gruwelijk veel geld kostte zou je er om kunnen lachen. Maar helaas, van uw en mijn belastingcentjes gaan er al meer dan vijftien jaar héél wat verloren aan de kosten van rechtszaken en andere procedures die worden aangespannen door de Stichting Het Wantij. Of de gemeente Dordrecht nu de hele Biesbosch wil kappen of een grasspriet wil knippen; de stichting bindt de strijd aan.

Tot zover Kronkelaar.

(persbericht stichting Het Wantij) Onlangs bracht gemeente Dordrecht naar buiten dat ze de eerste Wereldbomenstad van Nederland is geworden. Het Tree Cities of the World is een internationaal programma van de Verenigde Naties en de Amerikaanse ArborDay Foundation. Steden die aan de eisen van deze organisaties voldoen krijgen de titel Wereldbomenstad. Zo heeft Dordrecht het bomenbestand van de stad in beeld gebracht, voldoende geld beschikbaar gesteld en duidelijke regels betreft bomen opgesteld.

Stichting Het Wantij, een plaatselijke natuur- en milieuorganisatie in de Drechtsteden, kan zich niet vinden in de benoeming en stelt zelfs dat het college van de stad is losgeslagen van de werkelijkheid. De stichting zegt dagelijks zeer intensief bezig te zijn met het ontspoorde bomenbeleid van de stad en vraagt zich af hoe de vergelijking met andere steden is gemaakt. De stichting stelt juist vaak andere steden als voorbeeld aan gemeente Dordrecht voor het aandragen van boomvriendelijke oplossingen.

Volgens Het Wantij klagen veel inwoners en organisaties over het gebrek aan groen in de (binnen)stad, de onzorgvuldige omgang met het groen dat er wel is en de onwil van de gemeente om hierover in gesprek te gaan. Verder haalt de stichting het project van de Stadswerven aan waar honderden bomen werden gekapt en al het 'groen van waarde' is verloren.

Deel dit bericht met je vrienden!