Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Wie wint het Tobe Solisten Concours?

31 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Twaalf talentvolle muzikanten uit de regio doen mee aan het ToBe Solisten Concours op zaterdag 8 februari in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het concours start om 11.00 uur en rond 14.00 uur is de prijsuitreiking. Iedereen is van harte welkom.
 
Voor de zesde keer organiseert ToBe alweer het Solisten Concours. Voor deze editie hebben zich twaalf muzikale talenten, ook niet-ToBe leerlingen, ingeschreven. De jongste soliste is 10 jaar en staat in haar eentje, met viool, op het grote podium van Ketel 2.

Programma
Op het programma staan deelnemers uit Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Nieuw Lekkerland. Zij spelen moderne en klassiek stukken op viool, piano, hoorn, cello, hobo en euphonium.

Prijzen
Er zijn drie categorieën: tot 12 jaar, van 12 tot 17 jaar en vanaf 17 jaar. Per categorie zijn er prijzen te winnen. Eén van de prijzen is het meespelen als solist tijdens een concert van het Drechtsteden Jeugdorkest. Ook is er iemand van Codarts aanwezig om twee solisten aan te wijzen die een masterclass mogen volgen bij Codarts.

De vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zitten Casper van Nugteren (ToBe docent en dirigent) en Marieke Hopman (artistiek leider Bachfestival).

Kaartjes voor de hele dag kosten € 5,00 (€3,00 voor kinderen t/m 20 jaar) en zijn te koop aan de kassa van het Energiehuis of via www.tobe.nl/agenda, hier is ook het volledige programma te vinden.

Bovenste foto: ToBe Solisten Concours 2020 deelnemer 2019 (Fotografie: Danny van der Weck)
Onderste foto: ToBe Solisten Concours 2020 (Foto ToBe)

Zie ook:

Lees meer over:

ToBe solisten concours muzikanten
Deel dit bericht met je vrienden!