Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Een tiny house uitproberen aan de rand van de Biesbosch

30 januari 2020

DORDRECHT - Wil je wel eens ervaren hoe het is om in een tiny house te wonen? Hiervoor kun je sinds enkele jaren bij hostel Stayokay Dordrecht terecht. Zij hebben duurzame mini-penthouses , waar je, hoewel ze niet zo groot zijn, met vier personen kunt overnachten. Tiny houses worden steeds populairder. Ze zijn goedkoper, omdat ze klein zijn. Ook zijn er veel mensen die vanwege duurzaamheid in zo’n huis willen wonen. In Dordrecht en omtrek is hier veel vraag naar en er zijn diverse plannen in ontwikkeling, zoals bij de Dresselhuysstraat in Crabbehof.

Het gerecycled kartonnen huisje bij Stayokay Dordrecht heet Wikkelhouse. Er zijn er vier van. Het is Back to basics, zonder wifi of televisie. Om de hoek is dan wel het hostel, om gezelligheid op te snuiven bij het restaurant of aan de bar, of om een fiets te huren.

Primitief hoeft een tiny house niet te zijn. Bij het Wikkelhouse kun je koken, douchen, er is een toilet, een verwarming en stromend water. Je kan hier heel het jaar terecht.

De Tiny Houses beweging komt overgewaaid uit Amerika.  Aanvankelijk waren de huizen vooral bedoeld om kosten te verminderen. Later is de beslissing om kleiner te gaan wonen in landen zoals de Verenigde Staten, maar ook in landen als Duitsland, Nederland en België, vooral een keuze geworden voor een duurzame woon- en levensstijl.

Deel dit bericht met je vrienden!