Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Stemmen op Stichting Kledingbank Dordrecht en De Plusbus voor donatie van 'Help Nederland vooruit'

30 januari 2020

DORDRECHT - Voor de vijfde keer organiseert het ING Nederland fonds de campagne ‘Help Nederland vooruit’.  Hierbij maken lokale initiatieven kans op een donatie. In de regio Dordrecht zijn Stichting Kledingbank Dordrecht en de De Plusbus, met uitjes voor ouderen, geselecteerd. Zij maken kans op 5.000,- euro.

Tot 12 februari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete initiatief. Die initiatieven heeft het ING Nederland fonds eerder uitgekozen uit de aanmeldingen. Het initiatief met de meeste stemmen krijgt de hoogste donatie. Dat varieert van € 5.000,- tot € 1.000,- afhankelijk van het aantal verworven stemmen. Op 21 maart wordt vervolgens bekend gemaakt welk lokaal initiatief welk bedrag heeft gewonnen.

Nieuw ondergoed voor clientjes
“Met een donatie willen we nieuw ondergoed aanschaffen, voornamelijk voor onze jeugdige clientjes”, vertelt de Kledingbank Dordrecht. “Wat is er mooier dan blijde kindergezichtjes, als ze met nieuw ondergoed aan met een gerust hart naar school kunnen. Zodat ze zich bij de gymles gelijkgestemd voelen.” De Plusbus: “Met een donatie willen we uitstapjes maken met ouderen die gebruik maken van de Voedselbank Dordrecht. Voor deze mensen schiet dat er vaak bij in.”

Stichting Kledingbank Dordrecht
Stichting Kledingbank Dordrecht is in 2009 opgericht. Vooral om kinderen te voorzien van kleding. Deze kinderen komen uit gezinnen waar de opvoeders weinig of geen financiële middelen hebben om in deze behoefte te voorzien. “Elk individu heeft recht op basisbehoeften en kleding is hier een onderdeel van”, aldus de Kledingbank. 
www.kledingbank-dordrecht.nl

De Plusbus van het Spectrum
De Plusbus van het Spectrum bestaat dit jaar 6 jaar en is opgericht om ouderen in Dordrecht een leuke dag te bezorgen. Samen uitgaan is tenslotte leuker dan alleen. Met de Plusbus kunnen ouderen er vrijwel dagelijks op uit gaan. Samen met maximaal zeven medereizigers, een chauffeur en gastvrouw, gaat men naar de leukste plekjes van Nederland en België. Dit is mede mogelijk door de inzet van veertig enthousiaste vrijwilligers.
www.hetspectrum.nl

Een stem uitbrengen kan op deze website: www.helpnederlandvooruit.nl/

Deel dit bericht met je vrienden!