Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Bouw gestart van 36 appartementen Wantijhof

30 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De eerste heipalen zijn de grond in van de 36 appartementen Wantijhof! Wethouder Piet Sleeking bediende woensdag 29 januari 2020 de heistelling voor de officiële eerste paal. Onder toeziend oog van de kopers van de appartementen is de bouw gestart. Van de 36 appartementen zijn inmiddels 30 appartementen verkocht. De kopers zijn enthousiast om én aan het water te wonen, én dicht bij de binnenstad.

Na een intensief selectietraject met de gemeente Dordrecht heeft Nederlandse Bouw Unie (NBU) in november 2018 de inschrijving Energievlek J Stadswerven gewonnen. Het ontwerp met de projectnaam Wantijhof is een meubelstuk geworden in de stad, ontworpen door architectenbureau AAAN uit Rotterdam. De appartementen op de begane grond en eerste verdieping zijn uniek door de hoge verdiepingshoogte en extra ruimte. Onder het gebouw wordt op eigen terrein geparkeerd en in het midden komt een groene binnentuin. Een prachtige plek aan het Wantij, tegenover het Energiehuis.

NBU heeft de plannen binnen 1 jaar uitgewerkt en is voor de zomervakantie in 2019 gestart met de verkoop. De makelaarskantoren Ooms en Waltmann uit Dordrecht hadden het er druk mee, want de interesse was vanaf het begin groot. Op de website www.wantijhof.nl is meer informatie over het plan en de appartementen te vinden. Vanwege de stikstof-discussie heeft de verlening van de omgevingsvergunning enkele maanden vertraging opgelopen, maar uiteindelijk was deze eind 2019 onherroepelijk. De bouwtijd bedraagt circa 18 maanden dus medio volgend jaar kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen.

Achtergrond
Nederlandse Bouw Unie is een middelgroot zelfstandig bedrijf gevestigd in Etten-Leur, met ruim 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van voornamelijk woningbouwprojecten voor de koop en huur. Met zo’n 80 medewerkers uit de regio worden in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland projecten gerealiseerd met een projectgrootte variërend van 5 tot 350 woningen. In Dordrecht zijn in het verleden bijvoorbeeld de BMW Dubbelsteyn en 76 zorgappartementen De Wielborgh gerealiseerd.

Lees meer over:

appartementen wantijpark
Deel dit bericht met je vrienden!