Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Uit de raadsvergadering van dinsdag 28 januari 2020

29 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Hier een korte terugblik met foto's vanuit de Gemeenteraadsvergadering van dinsdag 28 januari 2020 in het Dordtse stadhuis.

Foto's: Wim van de Pol.

Er zijn minimaal 300 handtekeningen nodig om een burgerinitiatief in behandeling te laten nemen door de gemeente. De 1.635 handtekeningen die Danielle Vol-van der Holst en haar man Timothy van der Holst van het veganistische restaurant Daantje Food & Drinks met een petitie ophaalden voor hun plannen met De Berckepoort zijn dus ruim genoeg. Deze dinsdagmiddag overhandigden zij hun plan en de handtekeningen aan Burgemeester Wouter Kolff.

Het stel wil met het restaurant verhuizen van de Nieuwstraat naar het monumentale pand aan de Voorstraat. Daar is meer ruimte voor gasten, voor een terras én voor extra activiteiten. In het voormalige onderkomen van ToBe is een klein theatertje, waar bijvoorbeeld concerten, stand-up comedians, lezingen, schoolmusicals, dansvoorstellingen of zangkoren geprogrammeerd kunnen worden. Het gebouw is in eigendom van de gemeente en staat al jaren leeg. De Burgemeester zegde toe dat het plan op de (politieke) agenda wordt gezet.

CU/SGP Dordrecht: nieuw commissielid Leen Struijk geinstalleerd.


D66'ers Kevin Noels en Karin Castelijn hebben dinsdagmiddag afscheid genomen van de gemeenteraad in Dordrecht. Zij stoppen na aanhoudende interne strubbelingen bij de fractie. Dat betekent volgens de Kieswet dat Noels formeel nog raadslid is tot zijn opvolger is benoemd. Noels heeft aangekondigd dat hij zijn raadsvergoeding van de komende periode zal schenken aan een goed doel.


Nieuw raadslid D66: P. Thiebos beedigd door Burgemeester Wouter Kolf.


De felicitaties van de Burgemeester.

Afscheid van de raadsleden.


Afscheid en felicitatie..

Deel dit bericht met je vrienden!