Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Ervaringen van jongeren uit Dordrecht met Jeugdhulp

29 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Jongerenraad Dordrecht en de Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht hebben in de periode van 1 november tot 15 december 2019 een enquête verspreid onder jongeren om hun ervaringen op te halen: weten ze waar ze hulp kunnen vinden als dat nodig is en welke ervaring hebben ze met jeugdhulp? 670 jongeren uit Dordrecht hebben de enquête ingevuld.

Voor wat, hoort wat
Nadat alle enquêtes waren ingevuld, hebben we at random tien jongeren gekozen. Op 27 januari jongstleden hebben we op feestelijke wijze bioscoopbonnen uitgereikt.

Resultaten
We, de Jongerenraad Dordrecht en de Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht, zijn nu de resultaten van de enquêtes aan het verwerken. Met de meeste jongeren gaat het gelukkig goed. De jongeren die jeugdhulp krijgen, hebben te maken met misbruik en/of mishandeling. Ook mantelzorgtaken, eenzaamheid en wachtlijsten worden genoemd.

Opvallend vaak geven jongeren aan zij achteruit gaan in de periode dat ze op de wachtlijst staan.

Half februari worden alle resultaten bekend gemaakt. Daarnaast worden ook nog twee bijeenkomsten met jongeren georganiseerd om door te praten over hun ervaringen.

Opmerking bij de foto:
Vanwege wat communicatieproblemen hebben we onszelf als stand-ins genomen, wij hebben de bonnen later uiteraard wel netjes overhandigd.

Deel dit bericht met je vrienden!