Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Vijftien nieuwe voorleescoördinatoren: Focus op een structureel voorleesbeleid

28 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - 15 professionals van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in het werkgebied van de Bibliotheek AanZet zijn onlangs geslaagd voor de training voorleescoördinator. De Bibliotheek AanZet verzorgde deze training en bracht de deelnemers actuele basiskennis van jeugdliteratuur voor de doelgroep 0- tot 4-jarigen bij. Ook hebben deze locaties nu een voorleesplan voor de komende jaren, waarmee zij werken aan een lokaal, stimulerend voorleesklimaat voor alle kleintjes. De 15 deelnemers aan de cursus ontvingen hun certificaat tijdens een Kenniscafé in Bibliotheek Gorinchem.

Training voorleescoördinator
De voorleescoördinator is de aanjager van een goed voorleesklimaat voor jonge kinderen op zijn of haar locatie. Op die manier komen de kinderen vaak in aanraking met boeken. Onderzoek wijst namelijk uit dat kinderen die al op jonge leeftijd veelvuldig in aanraking komen met boeken, een voorsprong ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. In de training helpt de Bibliotheek AanZet o.a. bij het opstellen van een voorleesplan. Ook krijgen de deelnemers van de training veel tips om het voorlezen nog leuker en leerzamer te maken.

Deel dit bericht met je vrienden!