Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

VrijwilligersPas gaat door

23 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Tijdens de geanimeerde nieuwjaarsreceptie bij SPUI93/vereniging SSKW, het platform vrijwillige inzet op de Spuiweg 93 in Dordrecht, zijn de aanwezigen door bestuurslid Agnès Denie in haar nieuwjaarsspeech bijgepraat over de plannen voor dit nieuwe jaar.

VrijwilligersPas
Denie gaat uitgebreid in op het gerucht dat de Dordtpas de huidige VrijwilligersPas vervangt.
“Niets is minder waar”, zegt Denie, “De VrijwilligersPas is springlevend en voorziet nog steeds in een behoefte. We krijgen reacties van vrijwilligersorganisaties, onze leden, die zich afvragen hoe dat nu verder moet zonder VrijwilligersPas, omdat de Dordtpas voor hen onbetaalbaar is. We kunnen hen gelukkig gerust stellen. Binnenkort gaan we om tafel met diverse partners om te bespreken hoe we de VrijwilligersPas 2020-2021 nóg aantrekkelijker kunnen maken voor vrijwilligers(organisaties) én voor de aanbieders van de kortingen. Want zonder hen ís er geen pas. Wie ideeën heeft, we horen ze graag.”

Meebewegen
Medewerkers en bestuur van de vereniging SSKW/SPUI93 zijn inmiddels bedreven in het meebewegen met en inspelen op veranderingen. In haar 40 jarig bestaan is er regelmatig iets veranderd in het vrijwilligerswerk voor de organisaties/initiatieven en in het beleid van de gemeente Dordrecht met betrekking tot vrijwilligerswerk, de wijze van subsidieverstrekking en de steeds wisselende invulling van de functie van de ambtenaar die met het Vrijwilligerswerk is belast.

Agnès Denie vertelt dat SPUI93/vereniging SSKW druk bezig is om mee te bewegen met de nieuwste wijziging in haar bestaan, namelijk het cancelen van de gehele subsidie voor SPUI93 door de gemeente Dordrecht.
Bijgestaan door meerdere leden van de vereniging zijn bestuur en medewerkers SPUI93 druk doende met het transformeren van een vereniging mét subsidie naar een die financieel onafhankelijk functioneert.
Denie: “Wij blijven zoveel mogelijk diensten bieden aan onze leden, waaronder het koppelen van de juiste mensen en organisaties via DrechtMatcht of bijvoorbeeld de ICT ondersteuning. Ook zijn we met een aantal partners projecten gestart, waar we gezamenlijk financiering voor vragen aan fondsen e.d. We gaan er met iedereen heel hard aan werken om initiatieven vanuit de samenleving een succes te maken. Wat heb je nodig? Wie heb je nodig? Wij hebben het, of we helpen het je vinden”.
Zij benadrukt dat SPUI93 ogen en oren open houdt voor samenwerkingsmogelijkheden en projecten in de Drechtsteden.

Bijgaand een foto die genomen is tijdens de nieuwjaarsspeech, gemaakt door Yvette van Lonkhuizen

Lees meer over:

vrijwilligers pas spui93
Deel dit bericht met je vrienden!