Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Koppelbed voor wzc De Merwelanden dankzij Stichting Roparun

21 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Als samen zijn, elkaar aanraken of voelen niet meer zo vanzelfsprekend is, biedt het koppelbed uitkomst. Wzc De Merwelanden heeft dankzij de inspanningen van Stichting Roparun een koppelbed in het bezit.

Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Met het koppelbed wordt een eenpersoons zorgbed in één handomdraai tijdelijk omgetoverd tot een volwaardig tweepersoons hoog-laagbed.

Het koppelbed werd op 15 januari overhandigd aan Nency van Soomeren, teamleider Kleinschalige woningen. Nency: “het koppelbed is een aanwinst voor De Merwelanden, het geeft partners de mogelijkheid om toch nog samen te zijn, zeker in de laatste fase van hun leven is dit van groot belang. We zijn de Stichting Roparun dan ook dankbaar voor hun gift”

In totaal heeft de Stichting Roparun meer dan 500 koppelbedden door heel Nederland beschikbaar gesteld, waarvan het bestuurd van de Roparun er één heeft toegekend aan De Merwelanden.

Deel dit bericht met je vrienden!